Alle tips uit het #vtspreekuur over kleur

Het vtspreekuur over kleur gemist? vt-stilist Cleo en colour designer Marieke van Flexa gaven tips & tricks over kleur en verf. We verzamelden de beste tips en zetten ze voor jou nogmaals op een rijtje!

verfadvies

Ruimtelijk effect

  • Schilder je een wand in een hal of gang? Overweeg dan zeker om de deur (naar toilet, badkamer of o.i.d.) dezelfde kleur te geven. Op deze manier valt hij weg en is het één kleurvlak. Juist mooi!
  • Ook een kleine ruimte kun je schilderen. Dit hoeft zeker geen wittint te zijn. Kies een lichte kleur en verf de hele ruimte. Heb je een ruimte die overloopt in een andere ruimte (zoals bv. een kamer en-suite) dan is het ook mooi om de aangrenzende ruimte een opvolgende tint uit dezelfde kleurfamilie te geven.
  • Kijk naar het licht in een ruimte. Een kleur kan in een woning/ruimte heel mooi zijn maar bij jou thuis door ander licht een hele andere tint krijgen. Test met een grote kleurstaal die je een tijdje aan de muur hangt (niet op tafel leggen) of de kleur die je graag wilt bij jou even mooi is.

Denk ook eens aan…

  • Kalkverf is poederachtig en geeft een mooi zacht resultaat. Het is wel kwetsbaar; een krasje zie je meteen. Bedenk ook dat je kalkverf wellicht niet gemakkelijk over kunt schilderen met andere muurverf. Check dit bij de vakman voor aankoop.
  • Radiatoren verven doe je in de zomer. Omdat de verwarming uitstaat heeft de verf dan zeker genoeg tijd om te drogen.
  • Hou je het graag rustig? Kies kleurcombinaties uit kleurfamilies. Hiermee kan het niet fout gaan. Basis wit, naturel en een kleur als accent.

En onthoud: verf heeft vaak een groots effect in een ruimte en is bijna altijd goedkoper dan een paar nieuwe kussens of een nieuwe bank!

Meer verf en kleuradvies? Kijk op vtwonen voor kleurinspiratie en muuradvies.

Bron beeld vtwonen home guide 2015

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 1 december 2014 om 23:49

Hallo, kunnen jullie mij vertellen welke kleur er op de muur van de bovenste foto zit?

Groet, carla

>

Anoniem op 2 december 2014 om 08:32

Hi Carla, dit beeld is niet van ons maar van Flexa. We kunnen daarom niet exact zeggen welke kleur er gebruikt is. Het lijkt op Early Dew, maar dat kun je beter even bij Flexa navragen. Via deze link vind je wel de bijbehorende kleuren uit de gebruikte collectie: http://www.flexa.nl/nl/laat-je-inspireren/keuken/creations-keuken/#DOWN

>

Anoniem op 24 juli 2013 om 13:58

Beste Anma, bedankt voor je bericht en heel fijn dat je graag correct de credits vermeld. Bovenstaande foto is eigendom van Flexa. Veel foto's op onze site zijn eigendom van vtwonen, dan wordt niet altijd de fotograaf/stilist vermeld. Indien de foto van een andere bron afkomstig is, vermelden wij dit wel. Groet Laura, internetredactie vtwonen

>

Anoniem op 24 juli 2013 om 11:56

Beste bloggers van VTwonen, ik lees de blogs graag en af en toe pin ik een foto, maar ik mis vaak de credits, bijv. bovenstaande foto van een keuken, wie is de stylist en wie is de fotograaf, het zou handig zijn als jullie onder elke foto de bron, bijv VT wonen en de fotograaf en stylist vermelden, bij voorbaar dank, Anma

Shop suggesties

Inspiratie suggesties