WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze tips oogt een kleine badkamer ruimtelijker

Een huis kopen betekent dat je altijd wel ergens een compromis moet sluiten. Je hebt een langere reistijd, de tuin beslaat niet meer ruimte dan een postzegel of je hebt een ultra-kleine badkamer. Geeft niets: met zorgvuldig geplaatste decoratie, slimme opbergruimte en wat optimisme maak je er het beste van.

Aan de zonnige kant: een kleine badkamer betekent ook minder oppervlakte om te poetsen. Bovendien lijkt het als je deze tips toepast nog heel wat.

Lichte, neutrale kleuren

In een kleine ruimte is vaak weinig natuurlijk daglicht – als er überhaupt al daglicht is. Je doet er daarom goed aan het te houden op lichte, neutrale kleuren om de ruimte zo helder en luchtig mogelijk te houden. Laat je echter niet weerhouden om voor een behang te kiezen in de badkamer. Dat geeft de hele ruimte een facelift terwijl je het makkelijk kan verwijderen en relatief betaalbaar is.

Decoreer met planten

Een beetje groen in de badkamer brengt een ruimte samen en oogt uitnodigend. Of je nou ruimte hebt voor een plant naast de badkamer of je werkt met een hangende plant: groen brengt leven in de kleinste badkamers. Het geeft ook meteen een serene sfeer: alsof je je in een spa bevindt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Proof that tiled bathrooms are the best bathrooms. ☝ For more examples, tap the link in our bio. photo: @carpendaughter

Een bericht gedeeld door MyDomaine (@mydomaine) op

Werk met spiegels

Maak optimaal gebruik van spiegels. Een spiegel reflecteert het licht in de ruimte waardoor het veel groter aanvoelt. Probeer een zo groot mogelijke spiegel op te hangen of vervang een gedateerd exemplaar voor een fonkelnieuwe. Het ‘opent’ een benauwde badkamer meteen door alleen al de illusie van meer ruimte.

Overweeg een zwevende wastafel

Het zal je verbazen wat een verschil het maakt als je voor een wastafel kiest die niet tot de vloer reikt. De ruimte voelt meteen groter. Combineer een wastafel met een moderne spiegel en kies een exemplaar waarbij je onder de gootsteen nog wat opbergruimte hebt.

Beknibbel niet op kastjes

Veel mensen denken dat een kleine badkamer betekent dat je bent overgeleverd aan een staande wastafel zonder opbergruimte. Niets is minder waar. In een kleine badkamer is het een kwestie van optimaal gebruik maken van opbergmogelijkheden. Een smalle wastafel met ingebouwde kastruimte maakt al het verschil. Toilet in de badkamer? Hang daarboven zwevende wandplanken op zodat je daar opgerolde handdoeken kwijt kan.

nog meer: wooninspiratie