WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 kleine aanpassingen waarmee je de woonkamer transformeert

Een huis dat fris en nieuw aanvoelt, vraagt niet altijd om grootse gebaren. Sterker nog: soms hoef je niet eens te schuiven met meubels om de woonkamer een andere uitstraling te geven.

Met deze 5 kleine aanpassingen, die niet al teveel moeite kosten en niet al te kostbaar zijn, geef je je huis een update.

1. Voeg accentverlichting toe

Om de woonkamer een warme uitstraling te geven, werk je met verlichting in verschillende ‘lagen’. Je hebt functionele verlichting, omgevingsverlichting en accentverlichting. Om de ruimte gezelliger te maken, kun je wat extra accentverlichting (ook wel decoratieverlichting) toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere tafellamp voor op een sidetable of buffetkast.

2. Werk met stijlvolle opbergers

De grootste vijand van een knappe woonkamer? Rommel. Ons favoriete wapen? Opruim-manden. Speelgoed, houtblokken, sokken: je kan er alles in kwijt. Ideaal als onverwacht bezoek voor de deur staat en je de rondslingerende rommel in rap tempo wil wegwerken.

3. Gebruik spiegels voor meer licht

Een spiegel maakt de kamer niet alleen zonniger omdat het ’t licht alle kanten op weerkaatst. Spiegels wekken ook de illusie van een grote, luchtigere ruimte vanwege het ‘raam’-effect. Om de ruimte nog lichter te maken, hang je de spiegel idealiter op tegenover een raam.

4. Werk in lagen met textiel

Des te meer mooie – en zachte stoffen je in het interieur verwerkt, hoe beter. Ten eerste omdat het gewoon gezellig staat en ten tweede omdat je de woonkamer met textiel in een handomdraai een andere uitstraling geeft. Drapeer een plaid met een opvallende print over de bank en het is (bijna) alsof je een nieuwe bank hebt.

5. Bij twijfel: leg het op een dienblad

Onbeduidende prulletjes worden opeens decoratie wanneer je het bij elkaar groepeert en op een mooi dienblad tentoonstelt. Het werkt met alles: of je nou kruidenpotjes bij elkaar zet, de stapels tijdschriften probeert te organiseren of de afstandsbedieningen bij elkaar wil houden op één plek. Een mooi dienblad maakt het verschil tussen rommelig en gezellig.

Bron: 1. vtwonen catalogus najaar 2016 2. Fietje Bruijn (styling) | Dennis Brandsma (fotografie) vtwonen catalogus najaar 2016 3. Fietje Bruijn (styling)|  Dennis Brandsma (fotografie) | vtwonen catalogus najaar 2016 4. diverse (Styling) | diverse (Fotografie) vtwonen catalogus 2017/2018 5. diverse (Styling) | diverse (Fotografie) vtwonen catalogus 2017/2018

nog meer: wooninspiratie