WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wat klassieke accessoires doen met een modern interieur

Twee van onze favoriete stijlen in de mix: klassiek en modern. Ook al klinkt het misschien alsof deze stijlen mijlenver uit elkaar liggen, niets is minder waar. Klassieke elementen kunnen een eigentijds interieur juist meer karakter geven, zonder dat ze ten koste gaan van de moderne uitstraling van de ruimte. Hoe? Lees maar mee.

vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 9 | fotografie Barbara Kieboom | styling Frans Uyterlinde | klassiek en modern combineren

Match made in heaven

Sommige interieurstijlen zullen nooit helemaal lekker matchen. Gelukkig is de combinatie van klassiek en modern daar zeker niet één van. De klassieke stijl maakt veel gebruik van golvende lijnen, sierlijke accessoires en materialen zoals goud, glas en gelakt hout, terwijl we in de moderne stijl juist veel strakke lijnen, koele steensoorten en weinig kleur terugzien. En toch sluiten de twee toch moeiteloos op elkaar aan.

Juist omdat een modern interieur soms wat sfeer kan missen, bieden klassieke accessoires de ultieme oplossing. Die komen namelijk vaak in warme kleuren en met sierlijke details. Een volledig klassiek ingericht interieur juist soms juist wat druk worden. De oplossing: een strak meubel of een moderne vloer. Kortom: modern en klassiek zijn een match made in heaven.

Lees ook: Zo pas je de modern klassieke woonstijl toe

Doe het met kleur

Een goede manier om de overgang tussen klassiek en modern vloeiend te laten overlopen, is de samenkomst van kleur. Twee items in dezelfde kleur, maar met een andere stijl zullen namelijk toch voor eenheid zorgen. Een voorbeeld: een klassiek vintage dressoir met een likje verf en een moderne vaas in dezelfde tint brengen de twee stijlen zonder moeite samen. Dit kun je ook doen met één groot meubel (bijvoorbeeld de bank) en kunst aan de muur of juist met groepjes kleine accessoires in verschillende stijlen, maar wel in dezelfde kleur. Gewoon durven!

Shop klassieke items die passen in een modern interieur…

Geen idee wat jouw interieurstijl is? Doe de woontest!

nog meer: wooninspiratie