WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelfmaken: nachtlamp

Zijn de kinderen soms nog een beetje bang om alleen in het donker te slapen? Dan is een nachtlampje natuurlijk de perfecte oplossing. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende en unieke exemplaren te koop. Maar je kunt ze ook heel goed zelf maken!

Sterrenlamp

nachtlamp beer

nachtlamp

Dieren nachtlamp

Is jou kind helemaal gek op dieren? Maak dan zelf een dieren nachtlampje. Op Thepinkdoormat vind je een heel leuk (en makkelijk!) voorbeeld van een honing fles in de vorm van een beer.

Of maak een eigen knuffel lamp. Op het blog van Matsutake vind je een voorbeeld van een vos nachtlamp. Maar als je een beetje ervaring hebt met patronen tekenen en naaien, dan kun je eigenlijk elk lievelingsdier van de kinderen voor de kinderkamer maken.

Stoere nachtlampen

Bij nachtlampjes denk je in eerste instantie aan baby’s en schattige lampjes. Op Craftbyphoto vind je twee leuke en unieke zelfmakers die heel leuk in een stoere jongenskamer passen. Deze ananaslamp is gemaakt van lepels. Je hebt enkel een plastic fles, een heleboel plastic lepeltjes, gele verf een lijmpistool nodig.

Een ander leuk voorbeeld is deze blik nachtlamp. Maak wat gaatjes in een metalen blik met een schroevendraaier, stop er een paar kerstlampjes onder en klaar is kees!

In het artikel Kinderlamp maken vind je meer zelfmaakideeën voor het maken van je eigen lamp. Op zoek naar unieke kant-en-klare nachtlampjes? Lees dan ons artikel nachtlampje op Kidskamers.

Bron: 1 & 3. 101woonideeen – 2. The Pink Doormat

nog meer: wooninspiratie