kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Veilige klamboe

Een klamboe om de wieg of ledikant. Het staat natuurlijk heel leuk. Maar is het wel zo veilig? Kinderen kunnen makkelijk verstikt raken in de stof van een klamboe. Handig dus om wat veiligheidsmaatregelen te treffen voor je zo’n sfeermaker ophangt. Het antwoord: een veilige klamboe.
Veilige klamboe

Dunne stof

Het verstikkingsgevaar zit ‘m vooral in loshangende koortjes. Verwijder die dus. Zorg er ook altijd voor dat het een dunne stof is om doorheen te kunnen ademen. Zo krijgt je kind voldoende zuurstof. En ook heel belangrijk: zorg ervoor dat de klamboe goed strak om het kinderbed is vastgemaakt.

Kooptips

  • Klamboes zijn niet alleen mooi en handig tegen de muggen. Ze geven ook een stukje warmte doordat ze de warmte vasthouden.  In de zomer zijn katoenen klamboes ook vaak te warm. Neem liever een polyester klamboe. Die zijn sterk en worden vaak gebruikt tijdens reizen door de tropen.
  • Let op de maaswijdte (de dichtheid van de gaatjes) in de klamboe. Hoe fijner de mazen, hoe minder de luchtventilatie.
  • Let op het bevestigingssysteem. Wordt de klamboe opgehangen aan één punt of vier punten. Dat laatste is het handigst. Hij hangt dan namelijk recht om het bed waardoor je kind meer ruimte heeft onder de klamboe en er minder snel bij kan.

Bij Taftan en Baby-Dump verkopen ze diverse klamboes (ook wel mosquitonets genoemd).

Bron: ariadne at Home | Fotografie Eric van Lokven

nog meer: wooninspiratie