WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hoezo meisjes- of jongenskamer?

Mooi geen roze kamertje voor dochterlief of een blauwe jongenskamer voor meneertje junior, maar een uniseks ‘camera obscura’. Licht mysterieus, vet stoer. En de nodige extra eyecatchers maak je zo zelf. Twee leuke stylingideeën voor de kinderkamer.

lambrisering jongenskamer

In de touwen

Hij lijkt alleen aan het touw te hangen, maar stiekem is de bureauplank vastgeschroefd aan de muur. Omdat losse kinderspullen al genoeg kleur geven aan de meisjes- en jongenskamer, is het voor de nodige ‘rust in huis’ ook wel lekker de basis een beetje ingetogen te houden. Bijvoorbeeld door de kast en het bureau in een net iets lichtere tint dan de muur te schilderen. En vervolgens te knallen met een kleed. Dat dan weer wel.

Hoogwerker

Omdat nu eenmaal niet iedereen een Aagje Helderder in huis heeft: een zwevend bureau. Dat maakt het schoonmaken eronder net iets makkelijker en geeft bovendien optisch een gevoel van meer ruimte. Snel gemaakt en origineel detail: het ‘krijtrondje’ op de muur. Samen met de letter P doorbreekt die meteen ook de symmetrie van de lambrisering.

Bron: vtwonen juli 2014 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

nog meer: wooninspiratie