WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kinderkamer voor een tweeling

Een tweeling in huis betekent niet alleen twee keer zoveel energie en gezelligheid in huis, maar ook twee keer een kinderbed, twee keer een kledingkast en dus het liefst een grote slaapkamer. Een tweeling neemt extra ruimte in beslag en daarom moet je soms creatief zijn met het inrichten van een tweeling kinderkamer.

vtwonen 07-2021 | grijze hangstoel in de kinderkamer met een houten hoogslaper

Bedden in de tweeling kinderkamer

Wanneer je een ruime kamer voor de kinderen hebt, kun je kiezen voor twee losstaande bedden en aparte dekbedovertrekken kom ieder zijn eigen plekje te laten creëren. Is de kinderkamerwat kleiner en is er eigenlijk te weinig ruimte voor twee losstaande bedden? Dan is het stapelbed de ideale oplossing, ook kun je een hoogslaper en een losstaand bed combineren, zoals op de foto hierboven.

De inrichting

Er zijn natuurlijk meerdere opties, waardoor het inrichten het soms nog net iets moeilijker maakt. In het geval van twee meisjes of twee jongens kun je vaak voor een thema kiezen dat bij allebei goed in de smaak valt. Een echte prinsessenkamer of een kamer met accenten in het interieur van de lievelingskleur van de kids. Jongen & meisje? Kies dan voor een neutraal thema met leuke kleuren, waardoor het voor zowel je zoon als dochter voelt als hun kamer.

Babykamer tweeling

Ben jij nog zwanger van een tweeling en ben je druk bezig met de babykamer? Lees dan eens het artikel Babykamer tweeling. Hier staan verschillende ideeën en tips beschreven!

nog meer: wooninspiratie