WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Steigerhout bouwtekening: aan de slag!

Steigerhout is een mooie ruige houtsoort. Het is gemakkelijk te bewerken en erg populair. Van een paar steigerhouten planken maak je zelf de mooiste meubels voor de kinderkamer. Maar dan moet je wel een goede bouwtekening hebben.

Steigerhout bouwtekening

Steigerhout

Steigerplanken worden meestal gemaakt van het houtsoort vuren. Ongebruikte planken zijn nog niet op natuurlijke wijze geïmpregneerd zoals gebruikte planken. Dit hout kan na bewerking dus nog wat ‘werken’. Steigerhouten meubels zijn zowel voor binnen als buiten geschikt.

Bouwtekening steigerhouten meubelen

Voor het maken van meubels is het verstandig om een goede bouwtekening te gebruiken. Hierop staan de juiste afmetingen en de hoeveelheid hout dat je er voor nodig hebt. Vaak staat er ook wel een stappenplan bij. Ben je dus een minder ervaren klusser; dan volg je gewoon de stappen.

Hulp bij het timmeren

Als het blijkt dat het maken van steigerhouten meubelen toch moeilijker of meer werk is dan verwacht, kun je een timmerman vragen om je te helpen. Er zijn genoeg bedrijven die deze dienst aanbieden of misschien is een goede bekende wel heel erg handig? Laat een echte vakman het werk doen. Zo weet je zeker dat je mooie steigerhouten meubels krijgt!

Kinderbedden steigerhout

Wil je zelf een kinderbed maken van steigerhout? Lees dan het artikel bouwtekening bed. Heb je liever een stoere hoogslaper? Bijvoorbeeld met bureau. Dan lees je het artikel bouwtekening hoogslaper met bureau.

Bron: Kek wonen met Kinderen

nog meer: wooninspiratie