kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Staande lamp kinderkamer

Een staande lamp kan je op de grond zetten, maar ook op een tafel, kast en commode. Voor wat extra licht in de kinderkamer of een gezellige sfeer.

staande lamp

Tweedelig

Een staande lamp moet je meestal in twee delen kopen. Een lampenkap en een lampenvoet. Op de meeste lampenvoeten passen verschillende lampenkappen. Je kunt dus leuk afwisselen. Koop bijvoorbeeld een simpele voet met een uitbundige kap. Of combineer een basic kap met een opvallende lampenvoet.

Vloerlamp

Saartje Prum heeft een lampenvoet, gemaakt van steigerpijp. Maar ook één van een boomstam. Je kunt er een basic lampenkap opzetten. Maar een kap met bakstenenprint is ook erg grappig. Combineer dit met een muur die behangen is met baksteenbehang van Kleur mijn Interieur. Echte streetstyle!

Met frutsels

De lampenkappen van Juul Design zijn echt voor meiden. Leuk voor op het bureau of een nachtkastje. Ze zijn gestoffeerd met bontgekleurde stof. Applicaties zoals kant, roezels en pailletten maken de kapjes uniek. Een simpele lampenvoet eronder: en klaar is je stalamp.

Maak het zelf

Wil je een vloerlamp met een persoonlijk tintje? Ga dan samen met je kind aan de slag. Koop bij Ikea een simpele lamp van wit papier. Met watervaste, of textielstiften maak je een heel kunstwerk. Leuk: gebruik kleuren en maak tekeningen die bij het thema van de kamer passen. Op een kabouterkamer maak je er bijvoorbeeld een lamp met paddenstoelen van.

Bron: ariadne at Home | Fotografie: Fotolemaire.nl

nog meer: wooninspiratie