WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sierletters maken

Sierletters zijn op het moment erg populair. Vooral op de kinderkamer kan je er alle kanten mee op. Je kunt de naam van je kind met sierletters op de deur van de kinderkamer plakken. Maar ook boven het bed of op een schapje staan ze leuk. Lees hier over alle mogelijkheden van sierletters maken.

sierletters

Houten sierletters

De makkelijkste manier om mooie sierletters te krijgen op de kinderkamer is door houten letters te kopen. Bijvoorbeeld bij Houtenlabel. Je hebt keuze uit 15 verschillende lettertypes. De houten letters variëren in hoogte van 5 tot 50 centimeter. Doordat ze van onbehandeld hout zijn, kan je ze zelf helemaal bewerken zoals je wilt. Geef ze een likje verf of beplak ze met behangrestjes. Bij gebrek aan tijd kan je ook versierde letters kopen bij Houtenlabel.

Sierletters zelf maken

Letters van hout, stof of papier zijn ook goed zelf te maken. Kies bij Dafont een mooi sierlijk lettertype uit. Na het downloaden kan je dit lettertype gebruiken om in Word de letters naar keuze te typen. Deze letters print je uit. Hiermee kan jij je sierletters maken. Trek bijvoorbeeld de letters over op een plaat MDF. Met een figuurzaag zaag je de letters uit het hout.

Ook op een leuke stof kan je de letters uittekenen, uitknippen en op een kussen of dekbedhoes naaien. De aller makkelijkste manier is ze uittekenen op karton of een stevig vel papier. Deze snijd je uit met een stanleymes en kan je op allerlei manier beplakken en versieren. Dat laatste is natuurlijk het allerleukste om samen met je kind te doen.

Stoffen letters maken

Letters van stof zijn lekker zacht en kun simpel en snel zelf maken. Kies een patroon waar jij vrolijk van wordt of die goed past in de slaapkamer. Combineer verschillende stofjes voor een speels resultaat. Kijk eens op de markt voor lappen stof, daar kun je stoffen met eigen ogen zien en even voelen.

Meer varianten van sierletters vind je bij vtwonen in de vorm van letterlampen, kapstokletters of bijvoorbeeld ballonnen. Bekijk ook de categorie woonaccessoires voor nog meer letters.

Beeld: houtenlabel.nl

nog meer: wooninspiratie