kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Rood wit blauw in de babykamer

Met deze kleine ingrepen krijgt de babykamer in één weekend een flinke metamorfose.
rood wit blauw babykamerrood wit blauw babykamer

Voor je aan de slag gaat…

Kies samen de stoffen en linten die je bij de klussen gaat gebruiken. Wordt het een frisse boerenbontruit of een gewaagdere print? Een keuze gemaakt, ga dan naar de verfwinkel voor verf in bijpassende kleuren.

Vrolijk! Koop (of maak) een diepe fotolijst en plak er vrolijke voorwerpen in. Wij kozen voor oer-Hollandse klompjes, maar wat te denken van de eerste babyslofjes?

Rood, wit en blauw zorgen voor een  superfris Hollandgevoel. Kies de kleuren van verf, stof en accessoires zo veel mogelijk in één tint, dan hou je het rustig.

1. Lampenkamp naaien

Tijd: 1 uur
Nodig: lampenkap, stof, lint, schaar, naaimachine.

Klussen maar: meet de omtrek en de hoogte van de lampenkap en knip deze maat uit een lap stof. Reken in de lengte ongeveer 2 cm extra voor de naad. Zoom de lap aan de boven- en onderkant om en naai het lint aan de onderkant. Stik de lap vervolgens (met de goede kanten op elkaar) aan de uiteinden vast, draai hem om en schuif hem over de kap. Ben je de print beu? Dan vervang je ‘m zó door een andere zelfgemaakte hoes!

Wij gebruikten: rood/wit geruite stof € 5,95/m (Boerenbonthal). Blauw/wit lint € 1,-/rol (V.d. Kerkhof).

2. Kastgreepjes vervangen

Tijd: ½ uur
Nodig: lint, schroevendraaier, schaar.
Klussen maar: schroef de handgrepen van de commode en trek een stuk lint door de schroefgaten in de laden. Zet het lint aan de binnenkant met een knoop vast.
Wij gebruikten: rood/wit/blauw lint € 1,45 /m (V.d. Kerkhof).

Stap 3: Strepenmuur verven

Tijd: 1 ½ uur
Nodig: schilderstape, verfrollertje, rode muurverf.
Klussen maar: de onderste baan van de horizontale strepen komt op 130 cm hoogte. Plak schilderstape van ongeveer 2 cm breed om en om en laat vier stroken van ongeveer 2 cm vrij. De middelste witte baan is 5 cm breed. Rol met een kleine verfroller de horizontale strepen en verwijder voorzichtig de tape. Laat drogen. Plak vervolgens op dezelfde manier de verticale strepen af.
Wij gebruikten: kleur Aardbei 1073-Y98R van Histor.
Tip: bevestig een rail onder een wandplank en de babykleertjes hangen makkelijk binnen bereik. Staat nog leuk ook!

4. Letter schilderen

Tijd: 4 uur
Nodig: blauwe, witte en rode muurverf, verfroller, penseel, carbonpapier.
Klussen maar: trek de omtrek van de cirkel: bepaal de diameter (hier 80 cm). Maak een touwtje met de lengte van een ½ diameter vast aan een potlood en zet aan de andere kant op de muur vast met een punaise. Trek strak en teken de cirkel. Schilder de muur rondom de cirkel blauw. Schilder vervolgens met witte verf de cirkel. Vergroot bij de kopieerwinkel een letter uit tot het gewenste formaat en breng de letter met carbonpapier aan op de wand. Schilder met een fijn en fijn kwastje de contouren in.

Wij gebruikten: blauwe verf Uitzicht 1560-R90B van Histor. Witte en rode verf € 4,-/tube (Rembrandt Talens).

5. Muziekdoos beplakken

Tijd: ½ uur
Nodig: houten vogelhuisje, boormachine, lijm, muziekdoosje.

Klussen maar: boor in de onderkant van het vogelhuisje een gat voor het touwtje van de muziekdoos. Plak het doosje met lijm vast aan de binnenkant van het vogelhuisje en trek het touwtje door het gaatje.
Wij gebruikten: vogelhuisje € 12,65 (Het Eschert Design). Speeldoosje € 8,85 (Kars).

6. Mini-kapstok maken

Tijd: ½ uur
Nodig: stof, schaar, spuitlijm, haakje.

Klussen maar: knip een cirkel uit de stof en spuit de achterkant in met spuitlijm. Plak de cirkel op het voeteneinde van het ledikant. Schroef vervolgens een haak in de cirkel. Steekt deze er aan de achterkant uit? Lijm dan een stukje rondhout op de plek van het schroefgat.
Wij gebruikten: Rood/wit geruite stof € 6,80/m (Boerenbonthal). Haak privé-bezit.

nog meer: wooninspiratie