kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Romantische babykamer

Een romantische kamer heeft vaak een lieve uitstraling. Met zachte vormen en lichte kleuren geef je de babykamer een romantische sfeer. Denk aan een mooi behang, kanten gordijnen en brocante meubeltjes.

Romantische babykamer

Muren in romantische stijl

Muren geef je een romantische tint door er behang tegenaan te plakken. Bijvoorbeeld met een kantprint of bloemetjes. Pip Studio hebben dit behang in de collectie. Bij Cozz hebben ze behang met een  hartjes dessin. Ook met een geverfde muur kun je een romantische uitstraling creëeren. Pasteltinten doen het altijd goed in een romantische kamer: denk aan babyblauw, poederroze en zachtgeel. Maar ook vergrijsde tinten en taupe zijn geschikt.

Kanten gordijnen

In een babykamer met een romantsiche stijl kun je veel kanten op met de gordijnen. Denk eens aan de kanten gordijnen Alvine Spets van Ikea. Ideaal, ze zijn kant-en-klaar dus je hangt ze zo op. Ook leuk is om iets te doen met een broderierand of rand van kant. Koop gordijnen die je zelf mooi vindt en naai er een reep kant of broderie onderaan.

Brocante meubels

Perfect passend in deze stijl zijn rotan meubels. Een rotan wieg met kanten hemel erboven bijvoorbeeld. Het rotan kun je in de oorspronkelijke kleur laten, maar ook heel makkelijk wit spuiten.  Brocante meubels passen uitstekend in de romantische kamer. Kijk hiervoor bij Alles Brocante of op Old Basics.

Romantische babykamer inrichten

Passend bij de stijl maak je gebruik van romantische accessoires. Denk daarvoor aan rieten manden om de luiers en verzorgingsproducten in te doen. Denk ook aan een mooi overtrek voor het verkleedkussen. En uiteraard dekens en lakens met hartjes of stippen. Misschien zelfs met een randje broderie en in poederzachte tinten. In deze stijl mogen roosjes en roesjes ook niet ontbreken.

Bron: Gardo

nog meer: wooninspiratie