WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Schip ahoy in de piratenkamer

Niets zo stoer als een heuse piratenkamer. Met boot, papegaaien, doodshoofden en piratenvlaggen. Dus hijs de zeilen en aan het roer voor de coolste piratenkamer!piratenkamerpiratenkamer

Schip ahoy

Er zijn drie locaties waar echte piraten bivakkeren: op hun schip, op een zonnig eiland of in de schatkamer. Dat wordt dus kiezen waar jullie eigen piratenverhaal zich afspeelt. Een schip spreekt het meeste tot de verbeelding. Op de muren schilder je daarom het uitzicht van de boot. Een grote blauwe vlakte van het water met aan de horizon een klein eilandje met palmbomen.

Alle meubels en accessoires voor in een piratenkamer vind je bij het merk LIFETIME.

Piratenvlag

In plaats van gordijnen koop je zwarte stof waar je met witte stof grote doodskoppen op maakt. Wil je het eenvoudiger, koop dan heel grote piratenvlaggen bij De Feestbox die je als gordijn ophangt. Je kunt ook vlaggen gebruiken om een sprei van te maken, want een echte piraat slaapt natuurlijk onder een stoer dekbed.

Schat gezocht

Aan de muur mag een echte schatkaart niet ontbreken. Compleet met verbrande randjes (papier oprollen, zijkantjes aansteken, uitblazen en uitrollen). En een schatkist, leuk om deze naast het bed te zetten als nachtkastje. Zoek op marktplaats of bij een kringloopwinkel naar een donkere kist (met plat deksel). Daar hang je een hangslot aan. Leuke lamp erop en klaar is je schatkist. Ikea verkoopt overigens ook schatkisten, ideaal als opbergbox voor het speelgoed!

Lorre in de piratenkamer

Een echte kapitein kan niet zonder zijn pratende vogel. Hang een grote koperen vogelkooi op met een knuffelpapegaai van Timtoys erin. Om bevestig een tak aan de muur waar je de papegaai opzet.

Scheepsbed

Het bed kleed je aan met dik scheepstouw. Je kunt hiervoor ook de houders en touw gebruiken die eigenlijk voor een trapleuning bestemd zijn, gewoon te koop bij de bouwmarkt. Bevestig dit rondom het bed en klaar ben je. Op de kastdeuren maak je patrijspoorten, dat zijn van die ronde raampjes. Te koop bij nautische winkels. Erop schilderen kan natuurlijk ook.

Bron: Ik en Ik

nog meer: wooninspiratie