WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Paardenkamer

Is je dochter gek op paarden? Dan zal ze zeker een paardenkamer willen. Dat kan. Ook zonder dat het een ‘Peggy-gaat-op-paardenkamp’-kamer wordt.


Paardenkamer

Paardenbehang als basis

De beste basis voor een paardenkamer is een stoer paardenbehang. Er zijn er velen verkrijgbaar. Kijk eens bij Behangwereld naar de collectie van Esta Jimbo. Met allemaal verschillende roze paardjes. Er is ook behang met kleine paardenmedaillons en stippen van Happy Kids.

Accessoires paardenkamer

Beeldjes, strijkkraal paarden, knuffels en plastic paardjes. Deze doen het natuurlijk uitermate goed ter decoratie. Maar wat denk je van een paardentrofee van een pluchen paardenkop aan de wand? Te koop bij Yurada.

Winnaar

Echte rozetten kun je gewoon kopen, zonder dat je dochter ooit een wedstrijd gewonnen heeft. Ook neprozetten zijn leuk, gehaakt of met linten. Gelijmd op een punaise zijn ze ideaal voor op het prikbord. Te koop bij Fabelwinkel en Bibabeloeba.

Deur in tweeën

Ben je niet zo gehecht aan de deur? Zaag hem dan door de midden. Dan heb je meteen een leuke staldeur. Kijk van tevoren wel goed naar de scharnieren. Hoogstwaarschijnlijk moet je er twee bijzetten (op ieder deel één) zodat de deur goed recht blijft hangen.

Paarden dekbedovertrek

Slapen doe je in stijl onder een paardendekbedovertrek. Met een afbeelding van een paard, bijvoorbeeld van Taftan bij Kinderfactory. Of van Hiccups bij Engeltjes en Draken.

Paardenlamp

Koop een kroonluchter en maak daar je eigen paardenlamp van. Dit door er allemaal plastic paardjes aan te hangen. Maak kleine metalen oogjes (te koop bij bouwmarkt) in de plastic paarden. Hang die met touw op aan een hanglamp. Plastic paardjes koop je bij Kinderfeestwinkel. Wissel dat af met bijvoorbeeld sleutelhangers met gehaakte bloemen en plastic paarden van Ponywood.

Aan de muur

Koop mooie posters voor aan de muur bij Ponywood. Hoefijzers mogen niet ontbreken op een paardenkamer. Vraag er naar bij de manege of smid. Leuk ook om fotolijstjes van te maken door er een kaart of foto achter te plakken. Spijker in de muur en hangen maar.

Bron: Hiccups for Kids

nog meer: wooninspiratie