kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hoe schilder je een meisjeskamer?

Voor je dochter wil je natuurlijk een droom slaapkamer maken. In haar lievelingskleuren! Dat begint met een leuk kleurtje verf op de muur. Hieronder vind je de leukste ideeën om een meisjeskamer te schilderen.Meisjeskamer schilderen

Kinderkamer verf

De kleur van de verf is belangrijk in een meidenkamer, maar het soort verf is eigenlijk net zo belangrijk. Gebruik voor de wanden en het houtwerk in ieder geval een verf op waterbasis. Verf op waterbasis van een goede kwaliteit vind je bij Bestel-verf.nl. Makkelijk online te bestellen en snel in huis! Neem als muurverf bijvoorbeeld Pastolex Super Mateffect: een mooie matte muurverf die goed te reinigen is. En voor het houtwerk zijdeglansverf. Beiden zijn in alle kleuren verkrijgbaar.

Meisjeskamer schilderen met duurzame verf

De meidenkamer verven zonder het milieu te belasten; dat kan met de duurzame en milieuvriendelijke verf van Fairpaints.com. Hier verkopen ze verschillende soorten verf uit hernieuwbare grondstoffen. De eerste is de Fair Paints. Een plantaardige verf op basis van sojaolie, verkrijgbaar in wel 3000 kleuren. De tweede is de Recycled Paint, een latex gemaakt van verfresten. Deze verf is te koop in 16 kleuren. Met de milieuvriendelijke verf van Fairpaints.com krijgen de muren van de meisjeskamer een hele mooie kleur en daarnaast ben je ook nog eens heel verantwoord bezig!

Kleuren kiezen

Bij het verven van de meisjeskamer begin je met het bepalen van de juiste kleur. Grote kans dat je dochter het hardst om roze roept, maar er zijn nog heel veel andere mooie kleuren voor in een meidenkamer. Denk aan paars, turkoois, appeltjes groen of juist lime! Al deze kleuren zijn erg mooi in combinatie met fuchsia accessoires. Of je mixt een paar trendkleuren en je maakt een multicolour meidenkamer. Doe eens inspiratie op bij Kleurinspiratie. Ze hebben prachtige kleurpaletten voor je gemaakt. Kies er één uit of creëer zelf een mooie.

Kun je wel wat kleuradvies gebruiken voor in de kinderkamer? Bij Fairpaints.com verzorgen ze kleuradvies aan huis. De verfexperts komen met kleurpanelen bij je thuis, zodat je direct kunt zien welke kleur het beste in de meidenkamer past.

Verfideeën meisjeskamer

Meer tips voor een meisjeskamer schilderen vind je in het artikel Verf ideeën voor de kinderkamer. Van sjabloneren tot leuke speciaalverf. Is het toch roze geworden en tover je de slaapkamer om in een heuse prinsessenkamer? Dan is het natuurlijk fantastisch om over de roze muur glitterverf te schilderen.

Behang en muurstickers meisjeskamer

Heb je nou een wand in de meisjeskamer een mooie kleur gegeven, dan is het wellicht leuk om een aangrenzend stukje muur een leuk behangetje te geven. Natuurlijk met de kleur van de wandverf erin terugkomend. In het artikel Behang en muurstickers meisjeskamer staan allerlei verkoopadressen voor behang. En wellicht vind je er nog een gave muursticker voor op de geverfde wand. Als finishing touch!

Meer inspiratie voor leuke meisjeskamer

Met alleen een muurtje verven ben je natuurlijk nog niet klaar met de inrichting van de meisjeskamer. Leuke accessoires en mooie meubeltjes maken een slaapkamer pas persoonlijk en helemaal af. Hier op Kdiskamers.nl vind je uiteraard ook ontelbaar veel ideetjes voor een leuke meisjeskamer.

Bron: ariadne at Home | Fotografie Bart Brussee

nog meer: wooninspiratie