WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Eenvoudig zelf een poppenkast maken

De meeste kinderen zijn er dol op: poppenkast spelen. Met grappige poppen worden hele verhalen gespeeld en zijn kinderen uren zoet. Je kunt zelf eenvoudig een poppenkast maken. Hieronder praktische tips.

Poppenkast maken

Maak een poppenkast

Met canvas schildersdoeken kun je zelf een poppenkast maken. Dit is ideaal materiaal om zelf te decoreren. Met verf, stof en gordijntjes. Door het lichte materiaal kan je hem bovendien handig inklappen en verplaatsen. Wil je zo’n unieke poppenkast zelfmaken? Kijk dan bij ariadne at Home.

Zelf poppenkast maken

Jan Klaassen en Katrijn, Hans en Grietje; allemaal populaire poppenkast figuren. Het spelen met poppen bevordert de creativiteit, dus het is alleen maar aan te raden. Dit zelfgemaakte exemplaar kun je naar eigen smaak versieren. Je maakt hem van falcon board! Meer speelgoed nodig voor de tentoonstelling? Bekijk hier al het speelgoed.

Meer poppenkasten

Nog meer zelfmaakideeën voor een poppenkast vind je bij Karwei en bij de Gamma. Op beide websites staan duidelijke stappenplannen en een lijst met benodigdheden om een poppenkast te maken, zodat je direct aan de slag kunt.

Bron: ariadne at Home

nog meer: wooninspiratie