WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Less is more: inspiratie voor de kinderkamer

Ben jij een ‘Less is more’ aanhanger? Vandaag laten wij je zien hoe je dit thema toepast in de kinderkamer. Hoe simpeler, hoe beter! Geen drukke kamer met felle kleuren en heftige dessins, maar een rustige basis met neutrale kleuren en effen vlakken als uitgangspunt.

vtwonen brace bedbank wit

Muursticker van Kek Amsterdam

Kleur

Met ‘Less is more’ als uitgangspunt, is het belangrijk om een gevoel van rust te creëeren. Hiermee bedoelen we absoluut niet dat de kinderkamer saai moet worden! Het is slim om één hoofdkleur te kiezen, bijvoorbeeld wit. Wit geeft een fris en ruimtelijk gevoel. En wit heeft als voordeel dat het goed te combineren is met andere kleuren.

Less is more kamerinrichting

Ook de inrichting van de kamer kan neutraal blijven. Een simpel bureau of een aantal meubels van dezelfde houtsoort zorgen voor een rustige uitstraling. Een bed met lades is handig. Door de extra opbergruimte is het niet nodig om nog losse kastjes neer te zetten, waardoor het geheel rustig blijft. Meubels met een basic uitstraling vind je onder andere bij Ikea, vtwonen en Flinders.

Finishing touch

De kinderkamer is en blijft een kamer waar de kleine een groot deel van zijn ontwikkeling doormaakt. Het is daarom belangrijk dat de kamer niet te strak en leeg blijft. Met de toevoeging van een beetje kleur en leuke accesoires los je dit snel op. Bijvoorbeeld met een muursticker van Kek Amsterdam. Deze muurstickers doen het leuk op elke kinderkamer. Om de kamer in het thema ‘Less is more’ te houden, is het wel belangrijk dat je dan kiest voor een of twee stickers en niet de hele muur beplakt. Hierdoor wordt de kamer namelijk meteen een stuk onrustiger.

Meer inspiratie

Op onze site vind je nog veel meer inspiratie voor de kinderkamer. Van romantische en landelijke kinderkamers tot thema’s als Minnie Mouse en Cars.

Bron: vtwonen

nog meer: wooninspiratie