kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lapjesdeken breien en babydeken breien

Een lapjesdeken breien: leuk én warm! Een lappendeken is retro en helemaal terug van weggeweest. Voor in het ledikant of in een wiegje. Als sprei op de bank of aan het voeteneinde van het kinderbed. Het kan allemaal! Het staat erg leuk en is daarnaast ook nog eens lekker warm. 

lapjesdeken breien

Babydeken breien

Kan je een beetje breien en haken? Maak dan van restjes wol een mooi plaid voor in de wieg of ledikant. Je moet 24 lapjes van 15×15 cm breien. Met een leuke knalkleur garen, haak je de lapjes aan elkaar en kun je een babydeken breien. Lekker warm en staat nog leuk ook.

Lapjesdeken breien

Er zijn verschillende websites waarbij er een werkbeschrijving wordt gegeven voor het maken van een lappendeken. Op Ariadne at Home staat er bijvoorbeeld een. Deze brei je alleen niet, maar maak je van wolvilt. Lange repen vilt weef je in elkaar. En vervolgens stik je de uiteinden vast.

Patroon lapjesdeken breien

Wil je graag een duidelijk patroon voor het breien van een lappendeken? Dan kan je deze kopen bij bijvoorbeeld de webshop van Wolplein.nl. Dit patroon is duidelijk en voorzien van veel illustraties. Het patroon zelf is gratis, je hoeft alleen de verzendkosten te betalen. Aan de hand van dit patroon brei je zonder moeite een lappendekentje van 88 lapjes. De afmetingen van de deken zijn 88×110 centimeter.

Breipatroon deken

Een lekkere warme deken voor op bed of de bank heb je nooit genoeg. Een uniek exemplaar maak je zelf, met of zonder lapjes. Wat je daar voor nodig hebt, is een breipatroon van een deken. Handige breipatronen vind je veel online. Voor sommige patronen moet je betalen, maar anderen kan je gratis downloaden. Met een duidelijke breipatroon deken maak je in een handomdraai een warme plaid, laat die koude winterdagen maar komen!

Gebreide plaid of deken

Kan je niet zo goed breien, maar wil je wél een warme deken? Hieronder hebben wij de warmste dekens en kussens voor jou geselecteerd.Bron: Hobbydoos

nog meer: wooninspiratie