WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Knap je oude kindermeubel op!

In samenwerking met Histor

Is er een kleine dreumes op komst of is de kinderkamer toe aan een opknapbeurt inclusief nieuw meubilair? Denk eens aan de mogelijkheid om oude meubels op te knappen. Geef bijvoorbeeld je eigen ledikant waar jij vroeger nog in geslapen hebt een tweede leven. Zo maak je de kamer van de kleine niet alleen een stuk persoonlijker, het scheelt ook nog eens geld.

gele wand

Nieuw leven

Heb jij op zolder of in de schuur nog een oude commode, ledikant, speelgoedkist of ander meubel staan? Niet weg doen! Het meubel ziet er nu misschien ietwat ouderwets uit, maar met een lik verf maak je het weer helemaal van nu. Ook op marktplaats en bij kringloopwinkels slaag je vaak voor mooie oude exemplaren.

Aan de slag

Wil jij een oud meubel opknappen? In de video hieronder laat Histor styliste Saskia je stap voor stap zien hoe je een oud meubeltje weer helemaal van nu maakt. In drie minuten krijg je niet alleen een stappenplan met onder andere advies voor de juiste voorbehandeling en benodigdheden, maar ook een aantal kleurtips. Praktisch én inspirerend. Het stappenplan vind je ook in tekst en beeld terug op Histor.nl. In het filmpje wordt een oude stoel opgeknapt, maar het stappenplan is natuurlijk ook prima te gebruiken voor elke houten meubel.

Zwangerschap én verf

Vaak wordt geroepen dat je in verband met schadelijke stoffen moet oppassen met verf als je zwanger bent. Tegenwoordig is er gelukkig ook kindveilige verf verkrijgbaar. Kidskamers adviseert voor de babykamer en kinderkamer de Acryl Lakken van Histor. Deze lakken – zowel Zijdeglans als Hoogglans – zijn geurarm en beter voor het milieu. Pluspunt is dat ook zwangere vrouwen met deze verf mogen werken.

Tip: volg Histor ook via www.facebook.com/Histor. Zo ben je altijd als eerst op de hoogte van nieuwe acties en nieuwe verfkleuren.

Bron: www.histor.nl

nog meer: wooninspiratie