WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleuren voor de babykamer

Bij een zwangerschap komt heel wat kijken, onder andere het inrichten van kamer van de kleine. Een enorm leuke, maar lastige taak. Welke kleuren voeren de boventoon? Wij geven je wat inspiratie voor kleuren voor de babykamerkleuren voor de babykamerneutrale babykamer

Kleurinspiratie voor de babykamer

Negen maanden heb je de tijd om van de babykamer een mooi plekje te maken. Je wilt natuurlijk dat de kamer helemaal perfect is, dus kies een kleur die jij mooi vindt. Kleur bepaalt voor het grootste deel de uitstraling van de kamer. Geel is helemaal in, een vrolijke kleur geschikt voor jongens én meisjes.

Zou je graag kleuradvies willen voor in de babykamer? Bij Fairpaints.com kan je terecht voor kleuradvies aan huis. De verfexperts van Fairpaints komen met showpanelen bij je thuis. Zo zie je direct welke kleur het beste in de kamer past.

Babykamer verven

Met de duurzame verf van Fairpaints verf je de babykamer zonder giftige stoffen en zonder het milieu te belasten. De verf is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. De Fair Paints is een plantaardige muurverf, op basis van sojaolie. Deze verf is verkrijgbaar in wel drieduizend kleuren. Met de milieuvriendelijke verf van Fairpaints.com krijgt de muur in de babykamer een prachtige kleur en je bent ook nog eens heel verantwoord bezig!

Basic babykamer

Weet je nog niet of je een jongen of meisje krijgt? Dan is het slim om voor een basic babykamer te gaan. Verf de muren in een neutrale kleur, zoals wit of beige. Houd alles rustig en neutraal, ook de meubels en accessoires. Een neutrale babykamer creëer je met weinig poespas, dus geen felle kleuren en prullaria. Na de geboorte kun je natuurlijk altijd de babykamer nog opfleuren met een aantal kleurrijke accessoires!

Roze babykamer

Als het bekend is dat er een meisje in je buik zit, is het leuk om een echte meisjeskamer te maken. En een echte meisjeskamer is natuurlijk roze. Niet alles hoeft per se roze. Verf bijvoorbeeld de muren roze en zorg voor diverse roze accenten, zoals gordijnen en beddengoed. Wil je het liever wat stoerder houden? Voeg dan steigerhouten meubels en andere elementen toe. Meer inspiratie voor babykamer kleuren vind je in het artikel Babykamer meisje ideeën.

Blauwe babykamer

Verwacht je een jongen? Dan is blauw een voor de hand liggende kleur. Voeg ook hier subtiele blauwe accenten toe. Denk aan blauwe knuffels of één muur met blauw behang. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een kamer in een Hollands thema?

Multicolour babykamer

Als je van kleur houdt, is een multicolour babykamer misschien wat voor jou. Met het verven of behangen van de muren in felle kleuren kom je al een eind. Een kleurrijk slaapkamertje straalt vrolijkheid uit, maar pas op dat het niet te druk wordt. Door de meubels neutraal te houden, creëer je toch rust in de kinderkamer.

Pastelkleuren in de babykamer

Ook erg geschikt voor de slaapkamer van een baby zijn pasteltinten. Dit oog zacht en zoet. Een kleurpalet met mooie pastelverf is Sweet Village. Het is ook leuk om frisse pasteltinten te mixen met neon kleuren. Een fluor kinderkamer is op dit moment een trend, maar wees wel voorzichtig met het toevoegen van neon accenten.

Bron: 1. Apartment Therapy – 2. Style at Home

nog meer: wooninspiratie