WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kinderstoelen

Een kinderstoel is een must voor kinderen. Vanaf dat ze rechtop kunnen zitten tot een jaar of drie. Het vergemakkelijkt het eten en het spelen. Zo kan je kind gezellig bij jullie aan tafel zitten. 

kinderstoel

Kinderstoel

Kinderstoel

Verschillende soorten

Er zijn enorm veel soorten kinderstoelen. Met eetblad of zonder, en in hoogte verstelbaar of niet. Lees hieronder de verschillen.

  • Met eetblad: het eetblad zit aan de stoel vast. Een kind mag hem niet los kunnen maken. Je kind kan het eten of drinken dicht bij zich zetten. Door het blad over de tafel te schuiven, bespaar je ruimte.
  • Aanschuifstoel: Deze kan je net als een gewone stoel aan de tafel schuiven. De stoel moet goed onder de tafel passen. Zo kan je kind gewoon aan tafel mee-eten.
  • Kubus: Deze stoel kan je op twee manieren gebruiken. Als een hoog exemplaar en als laag stoeltje met tafeltje. Door de schanieren verander je het formaat.
  • Klapstoel: deze stoel is kleiner dan gemiddeld. Je kunt hem inklappen en ergens wegzetten. Nadeel: je kind is er snel uitgegroeid.
  • Hangstoel: Deze stoel heeft geen poten en hang je aan een tafelblad. Neemt weinig ruimte in en is makkelijk mee te nemen.
  • Meegroeistoel: De stoel kan je verstellen in lengte en breedte. Zo past je kind langer in de stoel.

Hoe te gebruiken

Kinderstoelen moeten wel op de juiste manier gebruikt worden. Er zijn namelijk nog best wat gevaren. Zo moet je kind vastzitten met een tuigje. Zo kan hij of zij er niet uitklimmen. Ook moet je de voetensteun zo verstellen dat het kind er niet op kan staan. Ze mogen er alleen op steunen. Daarnaast mag je kind zich niet van de tafel af kunnen zetten. Anders kan de stoel achterover vallen. En is het stoeltje te groot? Gebruik dan een stoelverkleiner.

Leuke kinderstoelen

Voor een groot aanbod aan stoelen voor de kids ga je naar Babypark. Daar verkopen ze allerlei verschillende merken kinderstoelen. Trendy zijn die van Nuna, met een mooi design en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Een prachtige design kinderstoel is te koop bij KidsBiz. Deze stoel heeft een elegant en strak design met ronde vormen. Liever een brocante exemplaar? Voor de mooiste opgeknapte, brocante stoelen ga je naar Aukgaaf.

Tuigje kinderstoel

Om te zorgen dat je kind niet uit de kinderstoel kan klimmen of vallen, is een tuigje verstandig. Bij Babypark verkopen ze een universeel tuigje kinderstoel. Deze kan je naast de kinderstoel ook gebruiken in de fietsstoel en wandelwagen. Ook bij Prenatal is een kinderstoel tuigje te koop.

Rieten kinderstoel

In een landelijke inrichting staat een rieten kinderstoel erg mooi. Op Marktplaats worden ook veel rieten kinderstoelen aangeboden. Daar heb je vaak voor een paar tientjes een landelijke rieten kinderstoel.

Bambino Kinderstoel

De kinderstoel Bambino is een stevige, houten stoel. Deze meegroeistoel is in verschillende hoogtestanden te gebruiken. Hij bezit over een vijfpunts veiligheidsgordel. De Bambino kinderstoel is regelmatig verkrijgbaar bij winkels als Kruidvat en Blokker. Op het internet is hij vrij lastig te vinden. Wel wordt de Bambino kinderstoel regelmatig aangeboden op Marktplaats.

Kinderstoel Ikea

Praktische betaalbare kinderstoelen vind je bij de Ikea. Voor maximaal vijftig euro ben je klaar. Er zijn verschillende soorten kinderstoelen, van hout of metaal. En er is zelfs een inklapbaar exemplaar, handig als je weinig ruimte hebt.

Bron: 1. Kidsbiz | 2. Aukgaaf

nog meer: wooninspiratie