WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kinderlamp maken

Een unieke zelfgemaakte lamp in de kinderkamer is super leuk! Helemaal als je kind een handje mee heeft geholpen. Hieronder staat precies beschreven hoe je een toffe kinderlamp maakt. 

Kinderlamp maken

Lampenkap bekleden

De makkelijkste manier voor het maken van een lamp voor in de kinderkamer, is door de bestaande kap te bekleden en te beplakken met een leuke stof. Nodig hiervoor: lampenkap, lap stof, potlood, papier, schaar en lijm. Lees hieronder hoe je de lampenkap bekleedt!

  • Rol de kap over een vel papier en teken de contouren na op het vel. Vergeet niet het begin en het eind aan te geven.
  • Leg het patroon op een lap stof en knip hem uit. Neem aan alle kanten 1 cm speling voor de naad.
  • Vouw de stof om de kap en plak de uiteinden vast. Met lijm, of dubbelzijdig tape. Als laatste vouw je de naad naar binnen en plak je hem vast.

Originele kinderlamp maken

Wil je echt een origineel lampje voor in de kinderkamer? Dan maak je die van een bloempotje en een schoolbord. Hoe, zul je denken. Dat lees je bij het zelfmaakplan voor schoolbordlampje. Je maakt de hele lamp van A tot Z voor maar €35,-.

Versier rijstepapier

Bij de Ikea zijn hele leuke lampen van rijstepapier te koop. Ze zijn gewoon effen wit waardoor ze heel goed te versieren zijn. Met stickers, papier, stiften en verf. Maak bijvoorbeeld van sponsjes slablonen en sjabloneer de lampenkap met verschillende kleuren verf. Of beplak de kap met stroken inpakpapier.

Allemaal kinderlampen

Natuurlijk zijn er ook ontelbaar veel soorten leuke lampen te koop. Want om nou elke lamp in de kinderkamer zelf te maken, dat is wellicht teveel van het goede. Bekijk eens de mogelijkheden onder de categorie lamp. Van hanglampen, tot staande lampen en nachtlampjes.

Bron: 101 woonideeën

nog meer: wooninspiratie