WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kinderkussen

Heerlijk een groot zacht kussen waar je hoofd helemaal in wegzink. Of juist liever heel plat wat je eigenlijk nauwelijks opmerkt? Smaken verschillen en dat geldt ook voor je kind en het kinderkussen. 

Kussens voor de kinderkamer van Woonkussens.nl

Kinderkussen

Hoofdkussen: vanaf wanneer?

De grote vraag is altijd vanaf wanneer een kind een kussen mag gaan gebruiken. Het juiste antwoord daarop is twee jaar. Daarvoor is het gevaarlijk. Een baby heeft namelijk nog niet de kracht of de notie om het hoofd uit het kussen te tillen waardoor het kan stikken. Voor de leeftijd van twee jaar dus nooit een kussen (of superzachte knuffel) in het babybedje. Bij het consultatiebureau houden ze veiligheidshalve de leeftijd van 4 jaar aan.

Als je kind eenmaal twee is, kan het in principe geen kwaad meer. Maar het hoeft eigenlijk ook nog niet. Misschien handiger om te wachten tot je kind zelf aangeeft lekkerder te slapen met een kussen. Je kunt aan kinderen zien of hij of zij behoefte heeft aan een kussen doordat ze bijvoorbeeld een knuffel, hand of dekbed gebruiken als steun.

Kinderkussen

Als je voor een kussen gaat kijken, neem dan een speciaal kinderkussen. Deze zijn vaak synthetisch omdat je kind daar dwars doorheen kan ademen. Ook handig om een kussen te nemen met (afritsbare) hoes. Kan hij is de was en dat is met regelmatig verkouden kids bijvoorbeeld wel zo fris. Andere kussens kunnen weer in hun geheel in de wasmachine, ook handig. Zeker bij allergie voor huisstofmijt bijvoorbeeld.

Kinderkussens koop je op:

Bron: ariadne at Home | Fotografie Bart Brussee

nog meer: wooninspiratie