WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tapijt in de kinderkamer

Bij het aankleden van de kinderkamer komt heel wat kijken, onder andere het kiezen van een mooie en praktische vloer. Ga je voor hout, tapijt of laminaat? Voor een kinderkamer is tapijt een goede keuze. Wij geven je tips voor het kopen van kinderkamer tapijt. Ook zochten we het leukste tapijt voor je uit.bloemen vloerkleedkinderkamer tapijt

Kinderkamer tapijt

De vloer is één van de grootste sfeerbepalers voor een kamer. Een lastige keuze dus! Tapijt in de kinderkamer heeft veel voordelen. Het voelt warm aan voor de voetjes en het is lekker zacht om op te spelen. Ook is tapijt stroef, waardoor kinderen minder snel uitglijden. Bovendien dempt tapijt het geluid van raceauto’s en speelgoedtreinen.

Waar moet je op letten bij het kopen van kinderkamer tapijt? Ten eerste is het materiaal belangrijk. Natuurlijke materialen hebben andere eigenschappen dan tapijt gemaakt van synthetische materialen. Laat je in de winkel goed voorlichten over wat voor jou geschikt is. Het is aan te raden om een tapijtstaal te vragen, zo kun je thuis kijken of het bij de rest van de baby- of kinderkamer past. Het is natuurlijk belangrijk dat je tapijt kiest wat jij mooi vindt!

Tapijt en allergieën

Heeft jouw kind last van allergieën, astma of ademhalingsproblemen? Denk dan extra goed na of tapijt voor jou geschikt is. Kidzlifestyle.nl raadt tapijt namelijk af voor kinderen met allergieën, omdat er veel stof in het tapijt blijft zitten. In tegenstelling tot deze site staat op James.eu dat tapijt juist beter voor je gezondheid is dan een harde vloer. Er bestaan tegenwoordig anti-allergie tapijten. Kijk ook daar eens naar wanneer je een zoon of dochter allergisch is. Sowieso is stofzuigen natuurlijk een kleine moeite en heel belangrijk!

Vloerbedekking voor de kinderkamer

Bij Carpetright vind je effen tapijt, erg mooi voor een rustige uitstraling in de kinderkamer. Ook Bonaparte heeft een groot aanbod van tapijt, zowel laag- als hoogpollige vloerbedekking. Voor een kinderkamer is tapijt met een dessin ook leuk. Denk bijvoorbeeld aan het tapijt met felgekleurde blokken van Kwantum.

Vloerkleed kinderkamer

Ligt er al laminaat, zeil of hout in de kinderkamer? Schaf dan een vloerkleed aan waar de kids lekker op kunnen spelen. Ga je voor een basic of felle kleur, een effen of juist met een dessin? Lees het artikel Vloerkleed voor meer mooie vloerkleden voor de kinderkamer.

Bron: Welke

nog meer: wooninspiratie