WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kinderkamer romantisch

Een kinderkamer krijgt al snel een romantische sfeer als je aan de gang gaat met hartjes, roosjes en krullen. Een romantische basis is snel gelegd. Vooral meiden zijn dromers, maar ook voor jongens kun je de kinderkamer prima een romantische insteek geven.

Kinderkamer romantisch

Kleurtrends

Op de website Kleurinspiratie kun je inspiratie opdoen voor romantische kleurenpaletten. Zo past het kleurthema’s Dusty Boulevard perfect in een romantische kamer. Het palet bestaat uit zachte en romantische kleuren. Waarbij je vooral moet denken aan pastelroze, grijsgroen, zachtgeel en vaal lila. Wil je thuis eerst kijken hoe de kleuren bij jou in de kinderkamer staan? Bestel dan de kleurechte kleurstalen op A5 formaat van Flexa.

Behang

Een romantische kamer vraagt om romantisch behang. Bij Kleur mijn Interieur hebben ze dat. Hartjes, bloemen, en barok dessins. Het behang hoeft echt niet roze van kleur te zijn. Een mooie barokprint in het zilver of wit volstaat ook.

Mooie meubels

Bij een romantische kamer kun je goed uitpakken met de meubels. Van meubels met ornamenten tot uitgezaagde hartjes. Met een combinatie van de kleuren roze en wit bereik je al snel een romantisch effect. Eigenlijk kan het niet zoet genoeg. De meubels van Kinderkamer in Stijl passen perfect in een romantisch interieur. Daarnaast staat brocante eigenlijk in één lijn met romantisch. Kijk eens bij Alles Brocante voor de leukste kinderkamerideeën en adressen.

Decoratie

Een hemel boven het bed maakt een romantische kamer helemaal af. Mooie klamboes vind je bij Ik en Ik van het merk Colorique of Taftan. Wat betreft verlichting in een romantische kinderkamer past een kroonluchter goed. Je maakt hem eigentijdser met lampenkappen erop. Koop bij Xenos verschillende kapjes en plak daar bloemen en linten op. Verder zijn er veel romantische accessoires verkrijgbaar. Kleed de kamer aan met kussens van bijvoorbeeld kant. Pas op dat je de boel niet te zoet maakt. Gebruik dus veel wit en zilver, maar pas op met de kleur roze.

Zelfmaaktip

Koop verschillende houten fotolijstjes. Een stuk of vijf. Het liefst met een barokrand of in een andere leuke vorm. De leukste vind je vaak gewoon op rommelmarkten en in tweedehands winkels. Met witte verf (niet spierwit, maar gebroken wit) maak je alle lijstje dezelfde kleur. Hang ze op verschillende hoogtes bij elkaar op. Zo heb je een zelfgemaakte romantische fotogalerij.

Bron: Slaapkamer.net

nog meer: wooninspiratie