WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kinderkamer op afbetaling

Je bent helemaal weg van een kinderkamer, maar hebt op dat moment niet genoeg geld op je bankrekening staan. Een handige oplossing op zo’n moment is een kinderkamer op afbetaling. Je betaalt dan het bedrag op een later tijdstip. 

kinderkamer op afbetaling

Kinderkamer op afbetaling

Soms kan het kopen van een kinderkamer echt niet wachten of je wilt geen risico lopen dat de meubels uitverkocht zijn. Als je op dat moment niet genoeg geld hebt, kun je kiezen voor een kinderkamer op afbetaling. Dit betekent dat je het geld later gespreid of in één keer terugbetaalt. Er zijn maar weinig webshops waar je een kinderkamer achteraf kunt betalen, maar onder andere bij Wehkamp en Neckermann is dit wel mogelijk.

Voordelen van afbetalen

Het grootste voordeel van een kinderkamer op afbetaling is dat je betaalt op je eigen tempo. Je kunt in de meeste gevallen kiezen of je in één keer of in meerdere delen achteraf betaalt. Daarnaast heb je de nieuwe meubels voor de kinderkamer al in huis, terwijl je nog niet het gehele bedrag betaald hebt.

Nadelen kinderkamer op afbetaling

Helaas heeft een kinderkamer op afbetaling niet alleen maar voordelen. Wanneer je kiest om de kinderkamer op een later moment te betalen, betaal je meestal een bepaald bedrag aan rente. Dit betekent dat het aankoopbedrag van de meubels uiteindelijk duurder zijn wanneer je het bedrag meteen bij aankoop zou betalen. Daarnaast heb je natuurlijk – wanneer je in termijnen betaalt – maandelijks extra vaste kosten. Je loopt hiermee een groot risico als je bijvoorbeeld je baan kwijtraakt.

Achteraf een kinderkamer betalen heeft dus voordelen, maar vooral risico’s. Denk dus echt goed na voordat je kiest voor een kinderkamer op afbetaling.

Bron: Wehkamp

nog meer: wooninspiratie