WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

kinderkamer laminaat

Bij het inrichten van de kinderkamer is de keuze voor de juiste vloerbedekking misschien wel de lastigste. Kies je voor een zacht tapijt? Of toch voor een authentieke houten vloer? De gulden middenweg is laminaat. Betaalbaar, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in tal van kleuren en soorten. Lees hier alles over laminaat in de kinderkamer.

kinderkamer laminaat

Vloerbedekking

Kleine kinderen brengen een groot deel van de dag door op de grond. Kruipend over de vloer en spelend met speelgoed. Daarom is de juiste vloerbedekking voor de kinderkamer en belangrijke beslissing. De vloer moet niet te glad of te koud zijn maar wel goed schoon te maken zijn.

Een houten vloer is makkelijk schoon te maken. Bovendien wordt hout met de jaren mooier. Het is erg duurzaam en gaat heel lang mee. Een nadeel van hout is de prijs. Een houten vloer is erg duur. Laminaat heeft de uitstraling van een houten vloer, maar is een stuk goedkoper!

Ondervloer laminaat

Bij een vloer van hout of laminaat is het belangrijk om een juiste ondergrond te kiezen. Zowel hout als laminaat kan erg gehorig zijn. Kies daarom voor een goede, geluiddempende ondervloer.

Zelf laminaat leggen

Tegenwoordig is laminaat gemakkelijk zelf te leggen. De instructievideo van Karwei laat in een aantal stappen zien hoe simpel het leggen van laminaat is. Laminaat is in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar. Pas het laminaat aan op jouw stijl en houd het basic om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Dat laminaat met beertjespatroon is na vijftien jaar namelijk niet meer zo leuk!

Bron: Quick Step

nog meer: wooninspiratie