kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kinderdekbed

Van het laken, de deken of de slaapzak van je kind ga je op een gegeven moment over op het dekbed. Dit is meestal het geval vanaf een jaar of twee. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een kinderdekbed?

Kinderdekbed

Keuzes in kinderdekbedden

Bij het kopen van een kinderdekbed moet je eerst nadenken over een aantal zaken. Zo is het slim een passend dekbed te kopen. Afhankelijk van de maat van het bed. Niets is zo onhandig als een veel te groot dekbed waar je kind in verdwijnt. Of een te klein dekbed zodat het niet comfortabel en daardoor dus onrustig slaapt. Kies bij de volgende bedden de volgende formaten dekbedden:

  • Ledikant: een dekbed van circa 1.00×1.35.
  • Juniorbed is dat circa 1.20×1.50.
  • Eenpersoonsbed is dat circa 1.40×2.00.

Handig om dit als richtmaten aan te houden, want dan passen de dekbedovertrekken goed.

Lekker warm hoeft niet

Let bij een dekbed op de materialen en dikte. Kijk wat het beste bij je kind past. Maar neem sowieso iets met een hoes van katoen. Katoen is namelijk zeer ademend en vochtopnemend wat het slaapcomfort voor je kind vergroot. Een ander belangrijk punt is warmteregulatie. Slapende kinderen hebben het vaak warmer dan wij waardoor ze ook niet per sé een dik dekbed nodig hebben.

Allergie

Heb je een allergiegevoelig kind? Dan is een dekbed voorzien van een huisstofmijt werende vulling een goed idee. Na herhaaldelijk wassen zal de vulling optimaal blijven functioneren. Dit type kinderdekbedden is zeer hygiënisch, omdat bacteriën en schimmels minder kans hebben. Een merk dat allergievriendelijke dekbedden in de collectie heeft, is Polydaun.

Donzig kinderdekbed

Toch liever een donzen dekbed? Let er dan op dat het dons niet te warm is. Kleine kinderen hebben namelijk nog moeite om zelf hun warmte te regulieren, waardoor ze daardoor oververhit zouden kunnen raken. Dons heeft bijzonder goede isolerende eigenschappen. Maar door minder vulgewicht per vierkante meter te gebruiken, kunnen kinderdekbedden wat ‘koeler gehouden’ worden. Hierdoor zijn ze ineens wel heel geschikt voor kinderen. Dons heeft namelijk ook de eigenschap bijzonder goed te kunnen ademen. Donsdekbedden voor kinderen zijn te vinden in de collectie van Vandyk.

Beeld: Bibelotte

nog meer: wooninspiratie