WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Jolien van Kinderkamerstylist.nl

Iemand die alles van baby- en kinderkamers af weet is Jolien van Kinderkamerstylist.nl. Zij biedt advies, tips en ideeën en laat op haar website een selectie van de mooiste kinderkamers en webshops zien. Toen we Jolien benaderden was ze gelijk enthousiast. Ze maakte zelfs een DIY voor ons. Tijd dus om deze dame achter Kinderkamerstylist.nl beter te leren kennen!

Kan je iets over jezelf vertellen?
Ik ben zelf moeder van 2 dochters (1 en 3 jaar) en ik zit helemaal midden in de babykamer en kinderkamer perikelen. Mijn dochter van bijna 4 helpt graag mee (zij wilt graag later ook kinderkamerstylist worden) en heeft voor mij deze week de DIY kinderbrievenbus getest.

Pinterest-Kinderkamerstylist Werkjolien Beddengoed-Petit-JJ Steigerhout DIYbrievenbus benodigdheden-kinderbrievenbus

 

Hoe ben je op het idee gekomen om Kinderkamerstylist te beginnen?
De combinatie kinderkamers & grafische vormgeving werkt voor mij erg goed. Als tiener verzamelde ik alle Oilily magazines en verpakkingen van bijvoorbeeld Oilily parfum & zeepjes. Het uitbundige van deze vormgeving wat met name circus/folklore was vond ik prachtig, en nu nog steeds. Het is de bron geworden voor mijn fascinatie voor vormgeving en kinderkamerstyling. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Kunstacademie, richting grafische vormgeving. In de jaren erna heb ik tijdens mijn baan in een interieurwinkel certificaten behaald op het gebied van interieurontwerpen. Ik wilde graag met mijn grafische- en interieur achtergrond en de liefde voor kinderartikelen iets gaan doen. Na een tijd brainstormen ontstond voor mij de ideale vorm, kinderkamerstylist.nl

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Mooie verpakkingen, interieurs van shops (waar je vaak zoveel kleuren en materialen bij elkaar vindt, bijv. Sukha of het Grote Avontuur in Amsterdam), vintage ansichten, woonbladen & 101 natuurlijk en op de sites van bepaalde merken, zoals La Cerise sur le Gateau. En ook ik ben verslaafd aan Pinterest. Ik verzamel op mijn eigen Pinterest pagina de meest bijzondere kinderkamer beelden uit heel de wereld.

Kun je ons vertellen hoe je ouders kunt helpen bij het inrichten van een nieuwe kamer?
Niet alleen geef ik kinderkamerstyling advies bij de mensen thuis, maar ik bied met name inspiratie op mijn site. Op mijn blog (ja die heeft ze ook nog!) licht ik accessoires, meubels, behang, etc. uit, vaak in een creatief jasje. Beeldend, zodat je je al meer een voorstelling kan maken hoe het er uit komt te zien, en welke producten je goed met elkaar kan combineren. Bij kinderkamers kom je foto’s van kinderkamers tegen die ik zelf gestyled heb, en ook kinderkamer binnenkijkers van bijvoorbeeld Marijke van Restored, en Huis & Grietje. Leuk om te zien hoe deze creatieve mensen hun kinderkamers inrichten. Ik hoop er nog een hele hoop aan toe te voegen.

Op je website zijn diverse links naar goede webshops te vinden, heb je nog favorieten?
Op de site vind je prachtige kinderkamerwebshops. Met smaak en liefde verzorgen zij niet alleen hun site, maar kiezen ze ook zorgvuldig hun assortiment of hebben ze een eigen label. Drie bijzondere webshops zijn bijvoorbeeld Petit JJ, een Belgische site waar exclusief kinderbeddengoed te vinden is, met eigen ontworpen stoffen. Huis & Grietje, hier vind je steigerhouten kindermeubelen & accessoires met een persoonlijke touch. En Woonwinkel Siep, hier vind je kinderkameraccessoires in Scandinavische stijl. Zij verkoopt onder andere prachtige dierenkoppen voor aan de muur, kinderkapstokjes en magneetborden met een bijzonder printje.

Is er een trend gaande bij het inrichten van kinderkamers? (En volg je die zelf ook?)
Wat je nu veel ziet en wat ik ook adviseer zijn vergrijsde- en zachte poedertinten. Wat ik ook leuk vind is om deze zachte tinten juist te combineren met veel kleur. Ik hou van frisse, vernieuwende kinderkamertjes, met een tikkeltje retro. En kleine extra’s, zoals subtiele confettislingers en kaartjes & posters met maskingtape aan de muur. Met brocante meubeltjes & moderne accenten zoals muurstickers en behang creëer je een eigen sfeer. Ik hou niet van te perfect. Er moet een soort grappigheid en eigenheid in de kinderkamer zitten die gezelligheid uitstraalt en wat het zo ‘sfeervol’ maakt. Dit ontstaat door niet alles nieuw te willen kopen maar door combinaties te maken van bestaande en nieuwe producten. Voeg eigen of door je kinderen gemaakte spullen toe en style het af met moderne accessoires, behang en beddengoed. In mijn kinderkamercollages zie je altijd een aantal bestaande meubels of accessoires van de klanten terug. Dit maakt dat klanten mijn advies persoonlijk vinden, en zich er in thuis gaan voelen. Ik werk veel op gevoel. In ons eigen huis zie je een combinatie van stijlen en kleuren.

In je blog geef je vaak handige tips. Heb je nog tips voor ons?

Tip 1 | Neem bijzonder beddengoed als basis voor de kinderkamer
Als tip voor de kinderkamer kan je dit bijzondere beddengoed (zie foto beddengoed Petit JJ) als basis voor de kinderkamer nemen. Kies het beddengoed wat je het meeste aanspreekt en pas daar de kleuren voor de kinderkamer op aan. Een hele andere aanpak en het zorgt voor een verrassend effect. Je hebt nu gemakkelijker een basis in handen, want kiezen uit de honderden kleuren muurverf zonder dat je houvast hebt aan de rest van de kinderkamer,… dat is echt lastig!

Tip 2 | Gebruik in het oog springende kinderspullen
Ga op zoek naar een aantal in het oog springende bijzondere kinderkamerspullen (bijv. meubelen of accessoires). Bij Huis & Grietje vind je steigerhout meubelen waar op aanvraag details aan toegevoegd kunnen worden. Neem dit poppenhuis (zie het beeld onder) of kinderbankje met naam. Uniek doordat ze aan jouw persoonlijke smaak worden aangepast.

Tip 3 | Voeg een personal touch toe door een DIY
Een personal touch kun je creëren door een DIY toe te voegen aan de kinderkamer. Neem bijvoorbeeld deze simpele kinderbrievenbus.

Zoek een rechthoekige doos op, snij er een postgleuf in en een ruimte aan de zijkant (groot genoeg voor kinderhandjes) en beplak de doos met, in dit geval, retrobehang. Met maskingtape versier je de doos, en zet je er POST op. Nu kan je elkaar de liefste handgeschreven briefjes sturen! In dit huis in ieder geval een groots succes.

Kinderkamer nieuws:
Bibelotte komt met een hele frisse nieuwe lijn die niet alleen bestaat uit kinderbeddengoed en accessoires. In de gaten houden dus! Deze week kan je alvast binnenkijken in de kinderkamer van Bibelotte bij Kinderkamerstylist.nlmet een kleine sneak preview van de nieuwe collectie.

Ben je enthousiast geworden over het werk van Jolien? Je vindt haar op Kinderkamerstylist.nl

 

nog meer: wooninspiratie