vtwonen

Ideeën voor een leuke meisjeskamer

Elk meisje is verschillend. Je hebt stoere meiden, sportieve meiden, echte meisjes-meiden en ga zo maar door. Elk meisje heeft zo haar eigen wensen voor de slaapkamer. Hieronder helpen we je op weg met de leukste ideeën voor een meisjeskamer.

meisjeskamer

Ideeën meisjeskamer

Het uitgangspunt van de kamer moet iets zijn waar je dochter weg van is. Een bepaald dier, een kleur, een sport of een hobby. Als je het onderwerp van de kamer bepaald hebt, dan kan je dit doorvoeren in alle details. Bijvoorbeeld in het dekbedovertrek. Dekbedovertreksets met leuke prints voor de meidenkamer vind je bij Linnenmode.nl. Van Russische matrousjka’s tot een complete sprookjeswereld.

Stoere meiden kleuren

Bij stoere meisjes hoef je niet aan te komen met zachtroze of babyblauw. Nee, je kiest kleurencombinaties zoals paars met groen, of rood met kobaltblauw. Bij deze kleur blauw staat fuchsia ook mooi en absoluut niet truttig. Of kies voor een industriële stijl als uitgangspunt. De slaapkamer van stoere meiden hou je strak met weinig frutsels. Kussens op bed, een paar leuke (strakke) lijsten aan de muur en de basis is gelegd.

Lekker kleurrijk

Is je dochter creatief en gek op kleur? Stimuleer deze creativiteit dan met een multicolour meidenkamer. Kies één of twee kleuren als basis en gebruik deze voor de grote vlakken. Overige kleuren kan je dan toevoegen aan de hand van accessoires.

Kies een thema

Je kunt een hobby of interessegebied als uitgangspunt kiezen voor de kinderkamer. Of wat dacht je van thema’s met verschillende uitgewerkte onderwerpen. Denk aan een kamer over een sprookje of een bepaald dier. Als je een hobby of een interesse doorvoert in details en de muren een bijpassende kleur geeft, is de kamer al zo goed als af.

Stijlen voor de meisjeskamer

Je hoeft natuurlijk niet per se een onderwerp te kiezen voor de meidenkamer. Een stijl werkt ook erg goed. Zoek bijvoorbeeld op Pinterest naar kinderkamer stijlen en tienerkamer stijlen om je te laten inspireren. Bijvoorbeeld over een natuurlijke, romantische of landelijke stijl. Het voordeel van het kiezen van een stijl is dat het tijdlozer is dan een bepaald thema.

Bron:  Kek wonen met Kinderen | Fotografie Bart Brussee | Linnenmode.nl

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

yousra op 10 januari 2014 om 15:56

deze kamers zijn allemaal groen maar wel heel mooi

>

roelof ncolai op 7 januari 2014 om 20:18

heeft u k3 kamers
behang of vloerkleed
mijn dochter wil graag een k3 kamer

>

Zina op 12 augustus 2013 om 11:50

Hoi,
Waar komt die super leuke oosterse witte lamp vandaan? Ik heb m eerder in een winkel gezien, maar weet niet waar.

Alvast bedankt

>

Zina op 9 augustus 2013 om 12:37

Hallo,

Waar komt die witte Arabische hanglamp vandaan? Ik heb m ooit ergens eerder gezien in een winkel, maar kan me niet meer herinneren waar.
Alvast bedankt

>

assia op 11 maart 2013 om 21:30

hoi
Ik zoek een meisjes slaapkamer.
zou je a.s.b. meer fotos aan mij
sturen

>

Belle op 21 december 2012 om 15:54

Ik vind hel heel mooi ik wil het ook wel op mijn kamer

>

Redactie op 27 december 2011 om 08:41

Beste Annette,

Dit behang is van Eijffinger, uit de collectie: Bindi.

Redactie Kidskamers.nl

>

Annette ten broek op 27 december 2011 om 08:02

Kunt u mij vertellen welk behang in de onderste foto is gebruikt? Alvast vriendelijk bedankt.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties