WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ideeën voor een leuke meisjeskamer

Elk meisje is verschillend. Zo zijn er stoere meiden, sportieve meiden, echte meisjes-meiden en ga zo maar door. Elk meisje heeft zo haar eigen wensen voor de slaapkamer. Hieronder helpen we je op weg met de leukste ideeën voor een meisjeskamer.

Ideeën meisjeskamer

Het uitgangspunt van de kamer moet iets zijn waar je dochter weg van is. Een bepaald dier, een kleur, een sport of een hobby. Als je het onderwerp of het thema van de kamer bepaald hebt, kun je het doorvoeren in alle details. Bijvoorbeeld in het dekbedovertrek. Dekbedovertrekken met mooie prints voor de meidenkamer vind je in de collectie van SNURK. Dit merk heeft een collectie vol originele dekbedovertrekken. Wat dacht je van een dekbedovertrek met een ballerina? Flamencodanseres? Of met een zeemeermin?

Stoere meiden kleuren

Bij stoere meisjes hoef je niet aan te komen met zachtroze of babyblauw. Nee, juist kleurencombinaties zoals paars met groen, of rood met kobaltblauw zijn geschikt. Bij deze kleur blauw staat fuchsia ook mooi en absoluut niet tuttig. Of kies voor een industriële stijl als uitgangspunt. De slaapkamer van stoere meiden houd je strak met weinig frutsels. Kussens op het bed, fotolijsten aan de muur en de basis is gelegd.

Lekker kleurrijk

Is je dochter creatief en gek op kleur? Stimuleer deze creativiteit dan met een multicolour meidenkamer. Kies een of twee verfkleuren als basis en gebruik deze voor de grote vlakken. Overige kleuren kun je dan toevoegen aan de hand van woonaccessoires.

Kies een thema

Je kunt een hobby of interessegebied als uitgangspunt kiezen voor de kinderkamer. Of wat dacht je van thema’s met verschillende uitgewerkte onderwerpen? Denk aan een kamer over een sprookje of een bepaald dier. Als je een hobby of een interesse doorvoert in details en de muren een bijpassende kleur geeft, is de kamer al zo goed als af.

Stijlen voor de meisjeskamer

Je hoeft natuurlijk niet per se een onderwerp te kiezen voor de meidenkamer. Een stijl werkt ook erg goed. Zoek bijvoorbeeld op Pinterest of Instagram naar kinderkamer stijlen en tienerkamer stijlen om je te laten inspireren. Bijvoorbeeld over een natuurlijke, romantische of landelijke stijl. Het voordeel van het kiezen van een stijl is dat het tijdlozer is dan een bepaald thema.

Bron: 1. SNURK – 2. Kartell

nog meer: wooninspiratie