WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hemeltje ledikant

Een hemeltje boven een wieg of ledikant geeft je baby een knus en geborgen gevoel. Daarnaast staat erg leuk in de babykamer. Met een printje of neutraal effen, door het ruime aanbod heb je keuze genoeg. 

hemeltje ledikant

Babykamer hemeltje ledikant

Een ledikant wordt opgefleurd met een mooie klamboe of hemel. Uiteraard moet de stof van het hemeltje bij de rest van de babykamer passen. Bekijk als eerste de hemeltjes uit de webshop Ik en Ik eens; voor zowel jongens als meiden. Ook bij Villa Vrolijk verkopen ze een aantal erg leuke hemeltjes voor boven een wieg of ledikant.

Zelf hemeltje maken

Een hemeltje ledikant is ook heel goed zelf te maken. Mits je handig bent met een naaimachine. Anders kan je misschien iemand uit je omgeving vragen om je te helpen. Van een mooie stof naar keuze, lint en voile maak je een uniek hemeltje. Voor de complete zelfmaker en werkbeschrijving ga je naar de website van ariadne at Home.

Klamboe ledikant

In plaats van een hemeltje, kan je ook voor een zwierige klamboe kiezen. Deze hang je op dezelfde manier als een hemel op boven de wieg of ledikant. Eigenlijk zit er vrij weinig verschil tussen de twee ledikantbekleders. Het zit hem vaak in het soort stof. Een klamboe is in tegenstelling tot een hemeltje gemaakt van doorzichtige stof zoals tule, of voile. Verschillende soorten klamboes zijn te koop bij Babypark.

Veiligheid klamboe of hemeltje

Als je een zwierige ledikantbekleder ophangt, zijn er wel een aantal veiligheidspunten waar je rekening mee moet houden. Tips en advies voor het bewaken van de veiligheid vind je in het artikel Veilige klamboe.

Bron: Babypark

nog meer: wooninspiratie