WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Budget tienerkamer

Nieuwe kleren, sporten, hobby’s. Tieners kosten handen vol geld. En uiteraard willen ze op een gegeven moment van de kinderkamer af. Het wordt tijd voor een echte volwassen tienerkamer. Maar wel een beetje goedkoop graag.

Budget tienerkamer

Back to basic

Waar het bij de tieners om draait is: stoer en absoluut niet kinderachtig. En dat zijn dus geen knuffels, bloemen, hartjes en auto’s. Verf één muur een lekkere knalkleur en hou de rest wit. De slaapkamer kleed je aan met kussens, een vloerkleed en mooie gordijnen in diezelfde kleur. Betrek je kind bij de inrichting en geef hem of haar een vast budget. Zo weten jullie beiden hoe of wat.

Een nieuw leven

Voor een goedkope tienerkamer gebruik je tweedehands spullen. Is je kind daar niet zo’n fan van? Met verf of behang lijkt een bureau of kledingkast weer zo goed als nieuw. Het grootste aanbod vind je op E-bay en Marktplaats. Maar kijk ook eens bij een kringloopwinkel in de buurt. Je vindt er verrassend veel leuke spullen voor weinig geld.

Graffiti

Wilt je kind een street-wise slaapkamer, en heb je een beetje lef? Laat je tiener zich dan uitleven met een paar bussen graffiti. Leg stukken plastic op de vloer en scherm de meubels af. Met verschillende kleuren spuitbusverf maken jullie samen een gaaf kunstwerk op de muur. De rest van de kamer hou je simpel. Het mag de aandacht van de muur niet afnemen.

Bron: Blikken en Blozen

nog meer: wooninspiratie