WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Brocante ledikant

Wanneer de babykamer een landelijke of brocante stijl krijgt, is een brocante ledikant natuurlijk het pronkstuk. Van wit of white wash hout, of mooi sierlijk van metaal. Hieronder staan de leukste brocante ledikantjes beschreven.Brocante ledikant

Oude ledikanten

Een oud brocante bedje staat erg romantisch in de babykamer. Vooral als het bedje van je ouders of overgrootouders is geweest. Maar er zitten wel wat risico’s aan verbonden. Vroeger namen ze het nog niet zo nauw met veiligheidsmaatregelen bij kinderbedjes. Heb je een oud brocante ledikantje gevonden, ga dan even op de Veiligheidssite na of het meubel aan alle eisen voldoet.

Brocante ledikantjes

Echte landelijke bedjes vind je bij Puur Landelijk. Deze webwinkel verkoopt mooie, witte brocante ledikanten. Zowel voor baby’s als voor oudere kinderen. De brocante ledikanten van Auk Gaaf zijn wel heel bijzonder. Ze zijn allemaal met de hand opgeknapt, dus uniek.

Een andere webshop waar je mooie ledikantjes in brocante stijl kunt vinden, is Saartje Prum. Zij verkopen mooie, witte, sierlijke meubels van verschillende bekende merken.

Brocante ledikant Marktplaats

Vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan met het opknappen van een bedje, dan is het belangrijkste natuurlijk het vinden van een oude antiek/brocante ledikantje. Speur rommelmarkten en kringloopwinkels af, of bekijk de advertenties van Oma Sjanet op Marktplaats. Deze vrouw verkoopt oude ledikanten voor een prikkie die alleen nog maar een nieuw likje verf nodig hebben.

Brocante babykamer

Met alleen een ledikantje ben je er nog niet. Een brocante babykamer heeft nog meer landelijke meubels en romantische accessoires nodig. Hier op Kidskamers.nl vind je nog meer tips en inspiratie voor in de brocante babykamer.

Ledikant vintage

Een vintage ledikant geeft de kinderkamer extra karakter. Marktplaats is een schatkist aan vele tweedehands producten. Neem eens een kijkje op Marktplaats Junior blog. Hier vind je producten speciaal voor kinderen. Een ander leuk digitaal adresje is Mevrouw de uil. Zij geeft gebruikte ouderwetse kinderspulletjes een tweede of een derde leven. Als vintage liefhebber kun je ook bij Voor de welpen je hart ophalen aan mooie vintage ledikantjes en andere kinderspullen.

Nog meer ledikanten

Naast brocante ledikantjes bestaan er nog heel veel andere soorten ledikanten voor in de babykamer waar je zelf in eerste instantie misschien niet op zou komen. Bekijk alle mogelijkheden voor bedden in de vtwonen shop.

Bron: Kek wonen met Kinderen

nog meer: wooninspiratie