WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Breien met restjes wol

Heb jij een hele mand met kleine restjes wol waarvan je geen idee hebt wat je er mee moet? Gooi ze vooral niet weg! Je maakt hele mooie dingen van de restjes. Bekijk hieronder enkele tips voor het breien met restjes wol.  

breien met restjes wol

Woonaccessoires breien met restjes wol

Met restjes wol kan je heel veel simpele woonaccessoires een warm jasje geven. Brei om oude glaasjes en potten heen en maak leuke opbergpotjes of waxinelichtjeshouders. Inspiratie vind je in het lookbook van Welke.nl. Ditzelfde idee kun je natuurlijk ook uitvoeren op bijvoorbeeld pennenbekers en prullenbakjes.

Kleine poppetjes breien

Brei van restjes wol kleine poppetje voor in het poppenhuis of voor op een schapje in de kinderkamer. Bekijk bij Hobbydoos de mogelijkheden en ga aan de slag! De patronen voor het Koningshuis zijn geschikt voor de techniek breien. Maar met een ander jasje, jurkje en kapsel maak je zelf oneindig veel variaties.

Lapjesdeken breien met restjes wol

Brei met de restjes wol die je hebt liggen een lapjesdeken. Maak elk lapje van een andere kleur wol en je krijgt een hele vrolijke en kleurrijke deken. Bekijk het artikel lapjesdeken breien voor duidelijke werkbeschrijvingen en inspiratie.

Restjes wol gebruiken

Niet echt breien, maar wel een hele leuke oplossing voor restje wol: maak een schilderij met kleine bolletjes wol. Rol de restjes wol op tot een hele hoop kleine bolletjes en plak deze vast ik een wissellijst. Je kunt er zelfs een patroon of figuur in aanbrengen. Meer over deze zelfmaker lees je op de blog Alles over breien.

Bron: Welke.nl

nog meer: wooninspiratie