WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bouwtekening boomhutbed

Droomt jouw kind van een gaaf boomhutbed en wil jij deze zelf gaan maken? Dan is een boomhutbed bouwtekening geen overbodige luxe. Wij hebben er één voor je gevonden! Doe inspiratie op en ga aan de slag. 
Bouwtekening boomhutbed

Bouwtekening boomhutbed

Zelfgemaakte meubels zijn vaak de allermooiste. En je weet zeker dat je een origineel item in de kinderkamer hebt staan. Voordat je aan de slag kunt, moet je weten welke benodigdheden je nodig hebt en heb je een werktekening nodig. Op de website van Fan.tv hebben we een handige tekening van een boomhutbed gevonden. Compleet met een boodschappen- en gereedschapslijst. Zeker weten dat je hier al heel ver mee komt!

Tip: zorg dat je het bed goed afgewerkt hebt. Verwijder alle uitstekende spijkers en schuur het hout heel goed op zodat het niet kan gaan splinteren. Je kind moet het meubelstuk wel veilig kunnen gebruiken. Op het eind geef je het bed een aantal lagen lak, verf of binnenbeits. Staat mooi en zorgt voor een goede afwerking.

Hulp bij boomhutbed maken

Als het blijkt dat het maken van een boomhutbed toch te veel werk of te moeilijk voor je is, kan je een timmerman vragen om je te helpen. Op deze manier weet je zeker dat je straks een prachtig boomhutbed in de kinderkamer hebt staan.

Boomhutbed kopen

Voor inspiratie voor het maken van een boomhutbed, kan je ook bij vtwonen kijken. Hier zijn de leukste boomhutbedden op een rij gezet. Deze kan je gebruiken als voorbeeld. Lukt het zelf maken nou helemaal niet, dan kan je altijd nog besluiten om er één te kopen!

Overige bedden zelf maken

Naast een boomhutbed zijn er ook andere kinderbedden welke je heel goed zelf kunt maken. Wat dacht je van een hoogslaper, compleet met bureau! Of een kinderbed van steigerhout.

Bron: Babypark

nog meer: wooninspiratie