kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Blauwe babykamer

Ben je zwanger? Dan weet je vaak niet hoe snel je moet beginnen met het inrichten van de babykamer. Als je een jongen verwacht, dan is sinds jaar en dag de kleur blauw! Babyblauw natuurlijk. Blauwe babykamer

Blauw als basis

Bij een blauwe babykamer hoeft niet meteen alles blauw. Blauwe kasten, blauwe wieg, blauwe kozijnen en blauwe muren. Het kan subtieler. Verf de basis wit en breng je accenten aan met blauw. Een blauwe deken, wat blauwe knuffels. Blauwe mandjes voor de luiers en andere verzorgingsproducten. Handig zijn bijvoorbeeld de manden van HandedBy.

Juiste kleur blauw

Overal dezelfde tint blauw geeft rust en ruimte. Verschillende tinten geven meer warmte en afwisseling. Ga voor je keuze naar een grote bouwmarkt waar ze verf kleurstalen hebben van bijvoorbeeld van Flexa of Histor.

Dat vergemakkelijkt je keuze. Je kunt ook direct vanuit huis kleurstalen bestellen via de kleurstalenservice van Flexa. Ook slim: neem een paar staaltjes van de gekozen kleur mee in je portemonnee. Als je dan een leuk lakentje ziet, kun je meteen checken of hij matcht bij je verfkleur.

Delfts blauw

Je kent ze wel, die typisch Amsterdamse grachtenpandjes. Erg origineel en prachtig geïllustreerd. Voor Delfts blauw behang kan je terecht bij Behangwereld en Studio Ditte.

Variatie

Combineer een blauwe babykamer met bijvoorbeeld grijs. Ook leuk om er een Hollands thema aan te geven. Door blauw met rood en wit te gebruiken. Of neem allemaal Delfts blauwe accessoires. Zijn jullie zeilers? Geef al het blauw dan een nautisch tintje mee. Dat doe je eenvoudig met muurstickers van zeilboten, te koop bij Muursticker.

Stoer of lief

Met blauw kun je alle kanten op. Maak het liever met ruitjes, broderie of toile de jouy. Wil je juist stoer? Denk dan eens aan de combinatie met steigerhout. Planken kan je kopen bij Steigerhout. Daarmee kun je bijvoorbeeld zelf een schap voor boven de commode maken.

Bron: 1. ariadne at Home, Dennis Brandsma – 2. Perron 11

nog meer: wooninspiratie