WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Beddengoed

Een lekker bed is het belangrijkste wat er is. Het verschilt per kind wat ze fijn vinden om op en onder te slapen. Een katoenen hoeslaken of een van badstof? En wat leg je onder het matras? Lees er hieronder meer over.Beddengoed

Dekbedovertrek kinderkamer

Slapen doen kids het liefst onder een leuk dekbedovertrek. Eentje die goed bij de kinderkamer past. Maar je ziet al vlug door de bomen het bos niet meer. Bloemen, ruitjes of in een thema. Wil je inspiratie opdoen? Kijk dan eens bij Linnenmode.nl. Daar hebben ze dekbedovertrekken met de leukste thema´s en prints. Van merken als Snurk, Hiccups en Beddinghouse. Ga voor een dekbedovertrek met auto´s, dieren of een complete sprookjeswereld. Net wat er bij jouw zoon of dochter past.

Onderlaken

De meest voorkomende onderlakens zijn van jersey of badstof. Badstof is zachter dan jersey, jersey is koeler. Let op dat een jersey onderlaken 100% katoen is. Dat ligt het lekkerst en blijft mooi. Vind je gewoon wit te saai? Kijk dan eens bij de Hema. Daar verkopen ze allerlei kleuren. Voor wiegjes en ledikanten hebben ze zelfs een laken met bloemetjesmotief.

Beddengoed voor baby’s

In een wieg of ledikant moet goede luchtdoorlatende beddengoed liggen. Maar natuurlijk moet het ook schattig staan. Wat dacht je van een lakentje met de naam van je kind er opgedrukt. Kijk daarvoor eens bij Bulbby. Je kan er ook de geboortedatum bij laten zetten.

Matrasbeschermer

Een matras kost een hoop geld. Je wilt dus dat deze goed blijft. Zorg dan voor een goede matrasbeschermer. Deze leg je op het lattenbodem. Eentje met siliconen nopjes zorgt er voor dat het matras niet van de bodem wegglijdt. Bijvoorbeeld te koop bij Neckermann.

Bedplassers

Voor kleinere kinderen is een matrasbeschermer handig voor het bedplassen. Deze beschermer leg je op het matras. Hij is waterdicht en neemt het vocht op. Zo dringt deze niet het matras in. Zorg er voor dat je een beschermer koopt die in de wasmachine kan. Wel zo handig!

Bron: 1. ariadne at Home, Bart Brussee | 2. Linnenmode.nl

nog meer: wooninspiratie