WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Babykamer tweeling

Twee baby´s betekent twee wiegjes. Twee keer zoveel kleertjes. Dus ook twee keer zoveel ruimte. Maar dat laatste wordt vaak een beetje lastig. Hieronder vind je handige en leuke tips voor een babykamer tweeling.

babykamer tweeling

Een jongen en meisje

Voor twee meiden is de inrichting van de babykamer vaak makkelijk. Voor jongens lukt dit ook nog wel. Maar wat als je een jongetje en een meisje krijgt? Je kunt kiezen voor thema’s die geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes. Zoals Woezel en Pip, Nijntje en Winny de Pooh. Liever geen thema? Dan kan je denken aan neutrale kleuren. Zoals paars, oranje, geel, zachte pastel- en grijstinten.

Babykamer tweeling wiegje

Je kunt twee wiegje of ledikanten in verschillende hoeken van de babykamer plaatsen. Maar voor de baby’s is het natuurlijk gezellig om naast elkaar te liggen. De bedden kan je naast elkaar plaatsen, of je schaft een een speciaal tweelingledikant aan. Bij Tweelingwiegen kan je een wieg kopen of huren. De aankleding van de wieg bepaal je zelf. De baby’s hebben ieder een eigen matras en beddengoed. Wel liggen ze echt naast elkaar, zonder een scheidingswand.

Wil je wel één ledikant, maar met scheidingswand? Kijk dan eens bij Dromelotje. Daar verkopen ze een exemplaar met tussenschot. Zo liggen de baby’s bij elkaar, maar toch apart. Zo kunnen ze niet tegen elkaar aanrollen.

Lekker schommelen

Om nog met z’n tweeën even lekker weg te dommelen, verkoopt Wiegje de tweeling hangwieg. Een heel mooi meubels voor in een babykamer tweeling. Het bewegen van de wieg werkt slaapverwekkend. Deze wieg hang je op aan het plafond of aan een steun. Hij heeft twee slaapplekken met een uitneembare scheidingswand. Als je er bij bent of als de kinderen al groter zijn, kan je de tussenwand eruit halen.

Linnenkast tweeling

Voor twee baby’s kleren vraagt om een grote linnenkast. Zorg er dus voor dat de kledingkast minimaal twee deuren heeft. Zo houd je de kleertjes van de twee kids uit elkaar. Bij Babypark verkopen ze een ruime kleding, met twee deuren, lades en extra ligplanken. Erg functioneel!

Bron: Babykamer tweeling, binnenkijken Kidskamers.nl

nog meer: wooninspiratie