WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Babykamer accessoires maken

Vrolijke stofjes, knopen, lintjes, tape, verf.. Als je een beetje handig en creatief bent kun je zo een paar leuke babykamer accessoires maken. Je maakt de accessoires helemaal naar eigen wens en je geeft ze een persoonlijk tintje. Met zelfgemaakte accessoires creëer je een eigen stijl in de babykamer! 
babykamer accessoires maken babykamer accessoires maken babykamer accessoires maken

Accessoires babykamer

Zonder decoratie en accessoires is een babykamer niet af. Juist de verlichting, schilderijtjes en muziekdoosjes geven sfeer aan de kamer. Hoe leuk is het om de babykamer eigen te maken met zelfgemaakte accessoires?

Babykamer accessoires zelf maken

Do-it-yourself is hip tegenwoordig. Het web staat vol met leuke ideeën! In de babykamer is het leuk om de naam van jouw kindje op de muur te hangen. Haal de figuurzaag tevoorschijn en maak zelf houten letters. Ook haken is weer trendy tegenwoordig, dus je kunt bijvoorbeeld een vogeltje haken.

Eén van de belangrijkste accessoires in een babykamer is verlichting. In het artikel kinderlamp maken staat duidelijk beschreven hoe je een toffe lamp maakt.

Muurdecoratie babykamer

101 Woonideeën staat bekend om de creatieve en originele zelfmaakideeën. Op de site van het tijdschrift plaatsen ze regelmatig nieuwe zelfmakers, ook voor kinderkamers. Onze top 3:
★ Sterrenhemel
Met deze mooie sterren op de muur geef je de babykamer echt karakter. Je maakt ze eenvoudig zelf!
★ Borduurwerk
Maak je eigen borduurwerk voor aan de muur. Borduur bijvoorbeeld een mooie tekst of de naam en geboortedatum van je kindje op een mooi stofje.
Tekstballon
In 1,5 uur maak je van een saaie muur een echte eyecatcher met deze zelfgemaakte tekstballonnen.

Handgemaakte accessoires

Zelf babykamer accessoires maken is super leuk, maar kost vaak veel tijd. Als je het toch niet zitten, zijn handmade webshops de oplossing. Veel creatieve vrouwen zijn een webshop gestart waarin ze handgemaakte accessoires verkopen. Shop bijvoorbeeld eens bij Auk gAaf en 2hug. Zo bespaar je tijd en heb je toch unieke items in de babykamer!

Zelfmaakideeën op Pinterest

Op Pinterest komen we regelmatig zelfmaakideeën voor de baby- en kinderkamer tegen. Bekijk vtwonen op Pinterest. Volg ons op Pinterest om op de hoogte te blijven!

Bron: 101 Woonideeën

nog meer: wooninspiratie