WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Alles kids in de zomervakantie

Zwemmen, spelen, (voor)lezen en misschien wel een paar dagen weg: de zomervakantie is begonnen! Maar wat doe je met al die vrije tijd? Wij geven 5 kidsproof tips voor de zomermaanden én de rest van het jaar.

zandbak

1. DIY zandbak boot

Bootje varen of toch liever zandkastelen bouwen? Ach, waarom ook niet allebei. Met deze zandboot kan het in je eigen achtertuin. Hang een paar leuke slingers aan deze DIY-zandboot en eventueel nog een zeil (ook handig voor de nodige schaduw) en je mini-matroos kan op avontuur.

2. Autobingo

Op weg naar vakantie, het strand of gewoon naar de supermarkt: autobingo kan altijd! Wie ziet er als eerste een rode auto, een verkeersbord of zelfs een gans? Tip: een kleine prijs (zoals beslissen welke muziek er mag spelen) helpt voor extra motivatie. Autobingo maak je makkelijk zelf, maar je kunt ook een printable gebruiken.

speeltent

3. Kamperen

Lekker de hele dag buiten spelen en nieuwe vriendjes maken: kamperen en kinderen gaan goed samen. En ook met kids kun je duurzaam kamperen. Al is het maar voor een nachtje. Bij slecht is weer is ‘glamping‘ binnenhuis ook een heel avontuur.

4. Winkelen

Winkelen met kinderen? Nou, nee. Maar: de kids thuislaten hoeft niet bij An apple a day in Utrecht. Deze conceptstore richt zich speciaal op kinderen. Niet alleen leuk voor papa en mama dus!

nog meer: wooninspiratie