kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo host jij de perfecte dinnerparty

Een mooi gedekte tafel en een heerlijke maaltijd mogen niet ontbreken als je voor vrienden of familie gaat koken, maar met deze 4 originele ideeën worden jouw etentjes nog gezelliger! (in samenwerking met Quooker)

1. Een persoonlijke noot

Schrijf met een krijt- of glasstift de namen van je gasten op glazen en geef ze hun eigen exemplaar (met drankje) bij binnenkomst voor een warm welkom. Je kunt deze ‘naamglazen’ ook gebruiken als tafelschikking, leuk om er dan een opgerold papiertje in de te doen met een persoonlijke boodschap of gedichtje. En hoe leuk is het om je gasten het glas aan het einde van de avond als cadeautje mee te geven.

2. Huisgemaakte cocktails

Naast een mooi gedekte tafel en lekker eten, is het ook fijn een beetje extra aandacht te besteden aan feestelijke drankjes. Met de nieuwe Quooker CUBE kun je naast warm, koud en kokend water, nu ook bruisend en gefilterd water uit de kraan halen. Het bespaart tijd en ruimte, is beter voor het milieu (denk aan alle plastic flessen die niet meer nodig zijn) én brengt nog meer plezier in de keuken. Zo kun je indruk maken op je gasten door ze te trakteren om een sprankelende homemade mojito, in winterse sferen natuurlijk. Je begint met 4 limoenpartjes in een glas, voeg hier twee schepjes rietsuiker aan toe en roer (of schud) dit goed door elkaar. Doe er een scheut rum bij, wat ijs en meng alles goed door elkaar. Als laatste ongeveer 30 ml cranberrysap en aanvullen met bruiswater voor een sprankelend effect. Garneer met munt en verse cranberry’s. Idee: maak de cocktail alcoholvrij door de rum weg te laten.

3. Een tafelspel

Voor goede gesprekken aan tafel of om het ijs te breken is een spel altijd een leuk idee. ‘Twee feiten en één leugen’ is een aanrader als je elkaar wat beter wilt leren kennen, maar ook heel grappig om met een groep hechte vrienden te doen. De regels zijn simpel: iedereen bedenkt twee feiten en één leugen over zichzelf. Alle gasten vertellen ombeurten hun twee feiten en leugens, waarbij de groep gaat achterhalen wat wel en niet echt waar is. Succes gegarandeerd!

4. Wintergeur

Geur is heel bepalend voor de sfeer in huis en roept sterke herinneringen op. Hiervoor kun je aan de slag met geurkaarsen, maar er is een veel simpelere (én leukere) manier om jouw huis winters te laten ruiken. Vul een pan voor driekwart met water en breng dit aan de kook. Doe hier twee theelepels nootmuskaat, een handje cranberry’s, een eetlepel kruidnagel, een takje rozemarijn, een sinaasappel in schijfjes en 4 kaneelstokjes bij, roer goed om en laat lekker pruttelen.

Lees ook onze 4 tips voor de ultieme feesttafel

Bron: in samenwerking met Quooker

nog meer: wooninspiratie