vtwonen

5 dingen die je niet wist over inductie koken

Was de keuze tussen gas of elektrisch koken al bijna niet te maken, sinds enkele jaren is daar ook het inductie koken bij gekomen. ‘Een technische ontwikkeling van formaat’, ‘de voordelen van gas en keramisch koken ineen!’ Voor iedereen die door de bomen het bos niet meer ziet, 5 feiten over inductie koken!

inductie koken

1. Snel en nauwkeurig

Qua snelheid warmt een inductiekookplaat zeker net zo snel of zelfs sneller op als een gaspit. Je kunt die warmte ook net zo nauwkeurig afstellen als bij gas. De benodigde hitte verwarmt alleen de bodem van de pan en niet de hele kookzone. Na gebruik koelt het warme gedeelte ook meteen weer af. Inductie koken is dus snel en nauwkeurig.

2. Veilig inductie koken

De keramische oppervlakken van de inductiekookplaten worden alleen verhit door de restwarmte van de pannen. Dat betekent dat je geen ernstige verbranding kunt oplopen, zoals bij een gasvlam kan gebeuren. Mocht je per ongeluk een inductiekookzone inschakelen zonder dat er een pan op staat, dan is er geen gevaar, want de kookzone warmt dan niet op. En je kunt de hele kookplaat met één druk op de kinderbeveiligingstoets blokkeren, inductie koken is dus een veilig idee.

3. Gemakkelijk in het onderhoud

De gladde keramische kookzones van een inductiekookplaat worden niet zo vuil als andere kookplaten en zijn daarom gemakkelijk schoon te maken. Ze worden alleen verhit door de restwarmte van de bodem en dat betekent dat overgekookt vocht of gemorste suiker niet kan inbranden. Na het koken even de plaat afnemen en klaar ben je!

4. Nauwkeurig

De bediening van een inductiekookplaat is zo licht en eenvoudig als een touchscreen. Je kunt de kookzones precies zo nauwkeurig instellen als je wenst, in halve stappen tot de maximale stand. Dit betekent dat je de warmte helemaal naar je eigen voorkeur kunt regelen met een lichte vingeraanraking.

5. Zuinig

Inductiekookplaten zijn op twee manieren energiezuinig: de warmte wordt alleen opgewekt waar deze nodig is – en dit gebeurt bijzonder snel. Sneller zelfs dan bij gas. Voor wie elektrisch koken wil combineren met energie besparen, is inductiekoken de perfecte keuze. Ook enthousiast over inductiekoken maar nog iets meer weten? Kijk eens op de website van Siemens.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

mortier jean-marie op 6 oktober 2015 om 20:35

bij nieuwe keuken hebben we inductie kookplaat: aeg hk854401xb onlangs stond er een kookpot op vuur met nog geen (5min) boter en groenten te sudderen
toen er een geur was onder de kookpot bij het wegnemen van de pot vertoonde op twee plaatsen een barst en gesmolten glas en dan maken ze je
wijs dat het van suiker is?
is dat voor de garantie te ontwijken dat noemen klantenservice aeg proficat

>

Rachel de Haan op 5 oktober 2015 om 10:57

ik heb pannen van Sigg die o.a. geschikt zijn voor inductie. Die pannen gebruik ik al 10 jaar op gas. Ze zien er heel goed uit maar, moeten deze pannen vervangen worden als ik overga op inductie koken.

>

Jannie dijkstra op 11 augustus 2015 om 12:29

Kunnen pannen die op keramische kookplaat zijn gebruikt weer op inductie kookplaat?

>

vtwonen op 12 augustus 2015 om 08:13

Beste Jannie, vraag dat eens na bij Siemens: http://www.siemens-home.nl/service/contact Wij durven je daar geen antwoord op te geven, Siemens vast wel. Gespecialiseerd als ze zijn, kunnen ze je vast verder helpen :)

Shop suggesties

Inspiratie suggesties