WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waarom inductiekoken een feestje is

Houd jij van uitgebreid koken, of ben je het liefst zo weinig mogelijk in de keuken te vinden? Wat voor soort kok je ook bent, met een inductiekookplaat wordt het bereiden van gerechten makkelijker én leuker. (In samenwerking met inspiratiehuis 20|20)

Snel, veilig, zuinig en gemakkelijk in het onderhoud: inductiekoken heeft veel voordelen ten opzichte van koken op gas. En de laatste innovaties maken dat koken op inductie helemaal een feestje wordt.

1. Op temperatuur

Je kent het wel: je kookplaat staat iets te heet en je risotto brandt aan, de melk kookt over of de worstjes barsten uit hun velletje. Steeds de juiste temperatuur behouden, is essentieel tijdens het koken – en tegelijkertijd de grootste uitdaging van iedere (thuis)kok. Maar, er is goed nieuws: er zijn pannen die beschikken over een sensor die de temperatuur van de pan in de gaten houdt én aanpast. De sensor staat namelijk in verbinding met de inductiekookplaat. Zo houd je ieder gerecht altijd perfect op temperatuur.

2. I like to move it!

Als een pan groter is dan de kookzone, zoals met een koekenpan al snel het geval is, wordt deze niet gelijkmatig verwarmd. Ingrediënten die in het midden liggen zijn daardoor eerder gaar dan de ingrediënten die aan de rand van de pan liggen. Een inductiekookplaat met flexibele kookzones, nieuw op het gebied van inductiekoken, lost dat probleem op. Dankzij sensoren weet de kookplaat precies hoe groot jouw pan is. Is een kookzone te klein, dan schakelt de kookplaat automatisch extra zones in. FlexMotion onthoudt bovendien de instelling van de verschillende pannen, zodat je ze vrij over de kookplaat kunt bewegen – de temperatuur past zich telkens als je de pan verschuift automatisch aan.

3. Onzichtbare afzuigkap

Heb jij een open (woon)keuken en vind je de afzuigkap een doorn in het oog? Ook daar is iets op bedacht: geïntegreerde werkbladafzuiging, oftewel een ventilatiesysteem in de kookplaat. Terwijl je staat te koken, worden dampen en geuren direct bij de kookplaat weggezogen. Er bestaat werkbladafzuiging die alleen tevoorschijn komt als je kookt, of een kookplaat met ingebouwd afzuigsysteem. Deze vorm van afzuiging voorkomt dat je hele woonkamer naar eten ruikt. En dankzij de stille motor kan je nog steeds gesprekken voeren met vrienden of kinderen tijdens het koken. Ook bespaart het ruimte. Zo heeft Siemens het inductionAir systeem, dat onder het aanrecht wordt ingebouwd terwijl er genoeg ruimte overblijft voor laden en andere bergingsmogelijkheden.

4. Up-to-date

Helemaal van deze tijd: in plaats van knoppen hebben de nieuwste inductiekookplaten een TFT-touchdisplay om de kookplaat te bedienen. Handig want je hoeft geen knoppen meer in te drukken (en schoon te maken) en de letters en pictogrammen geven snel duidelijkheid, ook als het even hectisch is achter het fornuis.

Wil je de nieuwste innovaties op het gebied van inductiekoken zelf testen? Of ben je benieuwd welke inductiekookplaat het beste bij jou past? Kom dan naar inspiratiehuis 20|20!

Bron: in samenwerking met inspiratiehuis 20|20

nog meer: wooninspiratie