WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De vlinderstoel voelt zich overal thuis!

Bij de witte tafel van Piet Hein Eek staat een vlinderstoel van Arne Jacobsen. De vlinderstoel kan overal! De vlinderstoel van Arne Jacobsen is verkrijgbaar in vele kleuren. Door zijn ranke poten en de goede zit is deze stoel de ideale match voor elke eettafel. En wist je dat je deze stoel kunt stapelen? Handig!

vlinderstoel

Geschiedenis van de vlinderstoel

De vlinderstoel heeft een lange geschiedenis en  vierde in 2003 zijn vijftigste verjaardag. Je hebt dus zeker vaker gezien, ook in de vtwonen. Het is een van de meest succesvolle stoelen ook en is ook nu nog populair. Het origineel is ontworpen door Arne Jacobsen, deze staat ook vermeld in de Design Top 100.

Rond versus strak

Vlinderstoelen hebben een ronde vorm en passen in verschillende interieurstijlen. Zo contrasteren de ronde vormen van de stoelen mooi met de strakke vormen in een strakke inrichting.

Of zet ze in een basic keuken op met enkele designstukken. Zo krijgt de keuken toch iets bijzonder, bijvoorbeeld met de vlinderstoel van Fritz Hansen (De Kasstoor).

Rustige inrichting

Op de foto staat de vlinderstoel in een rustige omgeving. De lamp is van Moooi. Samen vormen alle meubels een mooi rustig geheel. Ideaal voor mensen die een hectisch leven leiden. Kijk voor meer vlinderstoel inspiratie onder wooninspiratie.

Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Vlinderstoelen kun je kopen op viavtwonen.

Bron: Fotografie Simone de Geuss

nog meer: wooninspiratie