WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Servies met lef: mix kleuren en patronen

Met Iittala kun je eindeloos combineren. Niet alleen oud en nieuw gaan goed samen: ook kleuren en patronen zorgen voor een nieuwe en gedurfde look. Maar hoe doe je dat eigenlijk, mixen & matchen? (promotie)

Iittala servies

Kleuren en patronen mixen

Het combineren van kleuren en patronen vraagt om lef. Iittala stylist Martijn Bosma gaf ons een aantal tips: ‘Wat ik altijd belangrijk vind, is dat het spannend is. Wees niet terughoudend, maar ga ook niet té erg over de top. Het moet in balans zijn’. Maar: hoe ga je thuis aan de slag met combineren? Martijn: ‘Het draait allemaal om kijken. Je ziet pas of de kleuren en patronen bij elkaar passen, als je de items het bij elkaar zet. Wees niet bang om gewaagde keuzes te maken’.

vtwonen was uitgenodigd in de Iittala winkel om een item uit ons huidige servies te combineren met nieuwe Iittala items. Wij combineerden ons Japanse bord met het Taika witte bord met print, Teema bord (26 cm) in Celadon groen en Sarjaton schaal in wit.

Voor iedere gelegenheid

Op maandagochtend haal je niet je hele servies uit de kast. Maar is mixen & matchen de juiste keuze voor iedere (speciale) gelegenheid? Stylist Martijn: ‘Mixen & matchen kan altijd. Het is dé manier om je gewone servies, voor de feestdagen bijvoorbeeld, een nieuw karakter te geven. ‘ Ook de zomer is een mooie gelegenheid. Style je buitentafel met een mix aan kleuren en patronen. Martijn: ‘De trends deze zomer zijn pastelkleuren en reliëf. Het servies moet er niet alleen goed uitzien, maar ook fijn in de hand liggen’.

Je kunt het!

Een goed servies is een hele investering. Wees niet bang: voor het combineren van je huidige servies met nieuwe items heb je geen geldboompje nodig. Met een paar nieuwe eyecatchers, voor ongeveer €100, ben je er al.

Bron: in samenwerking met Iittala

nog meer: wooninspiratie