WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Is een roestvrijstalen keuken iets voor jou?

Rvs ademt een moderne, koele elegantie uit en geeft je keuken een stijlvol uiterlijk. Kies rvs apparaten als highlights, en ga voor een werkblad – of zelfs voor keukenkastjes – van rvs. (in samenwerking met inspiratiehuis 20|20)

In de greep

Knoppen en grepen vormen een van de kleinste onderdelen van de keuken, tóch zijn ze enorm sfeerbepalend. Strakke grepen van rvs zorgen voor een industriële uitstraling. Bijkomend voordeel is dat dit materiaal vaak terugkomt in de inbouwapparatuur, wat zorgt voor een mooi geheel. Rvs hoeft trouwens niet altijd modern of clean te zijn. Ook als je van een meer landelijke stijl houdt, kun je prima kiezen voor rvs grepen.

Stralend schoon werkblad

Een rvs aanrechtblad wordt niet meer alleen gekozen voor professionele keukens. Rvs is tijdloos, praktisch en hygiënisch. Van alle soorten keukenbladen is dit materiaal het meest hittebestendig. Kleine minpuntjes zijn dat het wat krasgevoelig is en je er redelijk snel vingerafdrukken op ziet. Gelukkig kun je dat snel verhelpen. Met een rvs pasta breng je een flinterdun laagje aan, dat het materiaal minder gevoelig maakt voor vingerafdrukken en waardoor je het makkelijker schoonhoudt.

Coole koelkast

Kom je altijd ruimte tekort in de koelkast & vriezer? Dan is zo’n dubbele Amerikaanse koelkast misschien wel iets voor jou. Achter beide deuren heb je een enorme hoeveelheid koel/vriesruimte tot je beschikking. De koelruimte is tot wel 400 liter groot. En zo’n side-by-side koelkast is vaak ook nog voorzien van allerlei handige extra’s, zoals een ijsblokjesmachine of een watertap. Naast alle praktische voordelen is zo’n Amerikaanse koelkast van rvs een echte een blikvanger in je keuken.

Achterwand, spoelbak en kraan

Door hetzelfde materiaal op meerdere plekken in de keuken terug te laten komen, zorg je voor rust. Met een spatwand, kraan en spoelbak uitgevoerd in rvs kun je alle kanten uit. Glanzend rvs versterkt een strakke look bij een design keuken. En een sierlijke kraan in mat rvs is juist weer wat speelser. Ook bij het uitkiezen van de spoelbak heb je verschillende opties. Een vierkante spoelbak oogt wat moderner, een ronde variant gaat heel goed samen bij een meer landelijke woonstijl.

Voor wie lef heeft

Naast rvs elementen die je her en der terug laat komen, kun je natuurlijk ook all the way gaan, door te kiezen voor een compleet roestvrij stalen keuken. Mooi en waanzinnig stoer. Met zo’n rvs keuken waan je je in eigen huis een heuse chefkok. Ben je bang dat de keuken te kil wordt? Het koele rvs kun je erg goed combineren met natuurlijke materialen, zoals een houten vloer, waardoor je voor wat meer warmte in de ruimte zorgt.

Inspiratie opdoen

Het is prettig om de keukenapparatuur en inrichting van te voren te zien, aan te raken en met elkaar te vergelijken. Zodat je zeker bent dat je de juiste keuze maakt. In inspiratiehuis 20|20 krijg je het overzicht en ontdek je welke keuken en apparatuur het beste bij je past. Deskundige keukenprofessionals geven je advies en beantwoorden al je vragen.

Bron: in samenwerking met inspiratiehuis 20|20

nog meer: wooninspiratie