WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Mooi in eenvoud: de basic keuken

Een nieuwe keuken gaat met gemak 15 jaar of langer mee. Zorg er dus voor dat je een keuken kiest die je mooi blijft vinden. Een neutrale basis is dan ook een slimme keuze, en zo creëer je die! (in samenwerking met inspiratiehuis 20|20)

Natuurlijke kleuren en pure materialen

Het startpunt wanneer het op basic wonen aankomt, is het kiezen van een aantal basiskleuren. Je bewaart de meeste rust door te kiezen voor twee of drie neutrale kleuren, zoals wit, zandtinten of grijzen. Maar wanneer je toch echt van wat meer kleur houdt, kun je ook gerust voor een wat gewaagder kleurenpalet gaan. Zolang je maar kiest voor ton-sur-tontinten van licht naar donker, binnen jouw gekozen kleurenpalet.
Pure materialen zoals hout en beton passen bij uitstek bij een basic keuken. Zo kun je met een keuken met frontjes van (licht) hout alle kanten uit. Heb je een open keuken? Laat de ruimte groter lijken en creëer eenheid door de vloer door te laten lopen van de keuken naar de woonkamer.

Alles in één

Brood roosteren, koffie zetten, tosti’s bakken. Keukenapparaten zijn hartstikke handig, maar waar laat je ze? Investeer daarom in een keukenapparaat dat in één klap veel verschillende producten (staafmixer, blender, hakmolen) overbodig maakt. De MultiTalent 8 Foodprocessor is een onmisbare keukenhulp. Deze compacte keukenmachine hakt niet alleen, maar snijdt, mixt, pureert, mengt deeg en klopt room. Makkelijker kan het bijna niet.
Wanneer je je espresso volautomaat laat inbouwen, geniet je van extra ruimte op het aanrecht. Kies bijvoorbeeld voor de inbouw espresso volautomaat met Home Connect van Siemens, waarmee je espresso, lungo of latte macchiato met één druk op de knop op afstand zet. Deze espressomachine past qua stijl trouwens ook perfect bij de andere inbouwapparaten van Siemens, zoals de oven, waardoor het geheel rustig oogt.

De kunst van het weglaten

Bekijk voor je je nieuwe keuken inricht meteen kritisch naar je bestek, servies en andere keukenspullen. Hoeveel heb je echt nodig? Van veel items, zoals een kurkentrekker of dunschiller, heb je aan één enkel exemplaar voldoende. En heb je in jouw huishouden normaal gesproken genoeg aan vijf borden en glazen? Berg al het extra serviesgoed dan op, en haal het pas tevoorschijn op het moment dat je gasten hebt.
Door bovenkastjes achterwege te laten, oogt je keuken luchtiger. Bevestig voor extra opbergruimte stevige planken aan de wand, zodat je je belangrijkste keukenitems meteen voor het grijpen hebt. Dat is trouwens ook meteen de ideale manier om een paar mooie blikvangers een prominente plek te geven.

En heb je al eens gedacht aan het wegwerken van de afzuiging? Met werkbladafzuiging heb je geen opvallende afzuigkap meer boven je aanrecht. Je kunt kiezen voor een uitschuifbare strook direct naast de kookzone of afzuiging verwerkt in je inductiekookplaat. Zo worden kookdampen snel en geruisloos verwijderd.
De basis van iedere keuken is de apparatuur, en de mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Bij inspiratiehuis 20|20 te Hoofddorp krijg je persoonlijk en onafhankelijk advies, zodat je altijd de juiste keuze maakt.

Bron: in samenwerking met inspiratiehuis 20|20

nog meer: wooninspiratie