WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo haal jij meer uit je kleine keuken

Een kleine keuken hoeft echt niet minder praktisch te zijn. Met slimme oplossingen, handige accessoires en stylingtrucjes benut jij die beperkte keukenruimte optimaal. Wij laten je zien hoe! (In samenwerking met Blanco)

5 slimme stylingtrucs

  • Kies voor een basis van lichte, neutrale kleuren zoals wit, beige, crème of zachte pastels. Ze reflecteren het natuurlijk binnenvallende licht en komen minder benauwend over dan donkere tinten. Ook glanzende materialen reflecteren veel licht en maken je ruimte optisch groter. Extra voordeel: met een lichte basis kun je makkelijk variëren in accessoires en accentkleuren. Zo geef je je keuken in geen tijd een andere look!
  • Bovenkasten kun je beter vermijden in een kleine keuken. Ze doen de ruimte nog kleiner lijken. Open planken of rekjes houden je keuken luchtig en open. Toch opbergruimte nodig? Kies dan voor een plafondhoge kast in een neutrale kleur.
  • Vermijd opvallende handvatten, franjes en versieringen op je keukenkasten. Ze trekken te veel aandacht en verkleinen de ruimte. Greeploze kastdeurtjes of druksystemen zijn ideaal voor een kleine keuken.
  • Geen plaats voor een keukentafel? Kies voor een keukenbar in het verlengde van je werkblad en zet er krukken onder. Die nemen minder plaats in dan stoelen.
  • Vergeet ook het plafond niet. Een donker plafond maakt je ruimte instant kleiner.

De ideale spoelbak

Een dubbele spoelbak neemt meteen heel wat werkruimte weg. In een kleine keuken kies je dus beste voor een enkel exemplaar. De Blanco Axia III 5 S spoelbak is bijvoorbeeld een handige keuze. Oogt niet alleen mooi dankzij z’n strakke lijnen, hij is ook erg handig. Het multifunctionele inzetbakje kun je in de hoofdbak plaatsen en dankzij de op maat gemaakte snijplank kun je groenten snijden zonder werkruimte in te leveren.

Handige accessoires

Deze spoelbakaccessoires van Blanco komen in jouw kleine keuken extra goed van pas.

  • Een hoekvormig inzetbakje is handig om fruit en groenten te laten uitlekken na het wassen. Of je kunt het gebruiken om sponsjes en afwasborstels op te bergen.
  • Top-rails kun je over de rand van je spoelbak plaatsen. Zo vormen ze een brug waardoor je op twee niveaus kunt werken. Ideaal om bijvoorbeeld een vergiet op te plaatsen voor fruit en groenten of om pasta af te gieten. De top-rails kunnen zelf op elkaar worden geplaatst, zodat je er bijvoorbeeld sponsjes of vaatdoeken in kwijt kunt.
  • Met het spoelbakrooster creëer je een extra niveau om ingrediënten af te wassen of de vaat te laten uitlekken. Of je gebruikt het als onderlegger op je werkblad. Het is immers gemaakt uit kwaliteitsvol roestvrij staal en dus perfect om potten en pannen op te zetten.

Bron: in samenwerking met Blanco

nog meer: wooninspiratie