WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Keukentips voor echte bakfanaten

Sinds Heel Holland Bakt op televisie is, is (bijna) heel Nederland in de ban van de bakkoorts. Wie wordt er nou niet blij van brosse biscuits, heerlijke chocolademuffins en verse broodjes? Wij hebben een aantal baktips en praktische keukenoplossingen die het bakken gemakkelijker en je baksels nog lekkerder maken. Plus een recept voor verrukkelijk, ambachtelijk brood. (in samenwerking met NEFF Huishoudapparaten)

Op temperatuur

Voor de bakpro’s zijn deze tips wellicht een inkoppertje, maar ben je nog een beginnend bakerella, dan heb je vast iets aan deze simpele hacks:

  • Zorg als je cake gaat bakken dat de boter op kamertemperatuur is, voordat je de suiker er doorheen klopt. De luchtige suiker met boter accepteert eieren het beste als die ook op kamertemperatuur zijn en je ze er geleidelijk aan toevoegt.
  • Vouw het bloem en bakpoeder er met een spatel doorheen. Je cake wordt minder luchtig zodra je het beslag gaat kloppen met de bloem erbij.
  • Krokante koekjes bereid je juist het best met koude boter en het deeg laten rusten brengt ze ook ‘hoger op smaak’ zoals Robèrt van Beckhoven zo mooi zou zeggen.

Lekker knapperig

Er gaat vrijwel niets boven de geur van vers gebakken brood. Bak je graag zelf brood? Dan is een oven met VarioSteam misschien wel iets voor jou. Deze speciale ovenfunctie zorgt er namelijk voor dat er tijdens het bakken stoom in de ovenruimte komt. Zo vormt zich een laagje water op het deegoppervlak en wordt de korst lekker krokant, terwijl het brood zelf  luchtig blijft. Benieuwd welke oven bij jouw bakgewoonten past? Ga naar de online kieshulp om de  NEFF oven te vinden die bij je past.

Recept voor ambachtelijk brood

Indruk maken op familie en vrienden met een zelf gebakken rustiek brood? Dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Wat bloem, water, gist en een snuf zeezout zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor een heerlijke pain paillasse. Hier vind je het complete broodrecept.

Bak ze bruin

Ben je een echte multitasker en bereid je graag tegelijkertijd zoete en hartige gerechten in de oven? Een oven met CircoTherm® zorgt voor een perfect gelijkmatige verdeling van hete lucht door de hele ovenruimte. Elk ovenniveau heeft een eigen luchtstroom waardoor smaken en geuren zich niet vermengen. Ook kun je met deze functie je koekjes over meerdere bakplaten verdelen, ze worden gelijkmatig bruin en allemaal even knapperig.

Slimme schuifdeur

In een gesmeerd lopende keuken is het werkblad altijd netjes én is er voldoende ruimte om schoon en prettig te kunnen werken. De unieke NEFF Slide&Hide® oven heeft een deur die in zijn geheel onder de oven verdwijnt. Reuze praktisch want dat betekent ruimte en comfort terwijl je lekker aan het koken bent voor familie of vrienden.

Een helpende hand

In de keuken kom je eigenlijk altijd handen te kort. Met vieze handen door je kookboek bladeren is geen optie, maar gelukkig is daar een handige oplossing voor. Wat dacht je van een afzuigkap waarop je kunt schrijven en je kookboek kunt zetten, zodat je op ooghoogte recepten kunt lezen? Zo kun je je deeg kneden toch alvast naar de volgende stappen van je recept kijken. Handig zo’n geïntegreerde leesplank!

Bron: in samenwerking met NEFF Huishoudapparaten

nog meer: wooninspiratie